Quesadillas με μαριναρισμένο κοτόπουλο, τσένταρ & πιπεριές Quesadillas με μαριναρισμένο κοτόπουλο, τσένταρ & πιπεριές

Quesadillas με μαριναρισμένο κοτόπουλο, τσένταρ & πιπεριές

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (26 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τις quesadillas

  • 500 γρ. κοτόπουλο στήθος, σε φέτες
  • 40 γρ. ηλιέλαιο
  • 5 γρ. κύμινο
  • 3 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 4 γρ. κάρυ
  • 2 γρ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες καρέ
  • 80 γρ. πιπεριές κίτρινες καρέ
  • 140 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 4 τορτίγιες
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • κόλιανδρος, φρέσκος
  • ξύσμα λάιμ
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τις quesadillas

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το κοτόπουλο, το ηλιέλαιο και τα μπαχαρικά. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά και μαρινάρουμε το κοτόπουλο για 2 ώρες. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Αποσύρουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Επαναφέρουμε το τηγάνι στην φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τις πιπεριές,  το τσένταρ και το ξύσμα λάιμ. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και αλατίζουμε την γέμιση εάν χρειάζεται. Σε ένα ταψί τοποθετούμε μία τορτίγια και απλώνουμε επάνω την μισή ποσότητα της γέμισης και σκεπάζουμε με μια τορτίγια ακόμη. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με την υπόλοιπη γέμιση. Ψήνουμε στον φούρνο στους 170°C μέχρι να λιώσει το τυρί και οι τορτίγιες να πάρουν ωραίο χρώμα. Κόβουμε τις quesadillas σε κομμάτια της αρεσκείας μας και σερβίρουμε με το γιαούρτι και τα φύλλα του κόλιανδρου.

Για τις quesadillas

  • 500 γρ. κοτόπουλο στήθος, σε φέτες
  • 40 γρ. ηλιέλαιο
  • 5 γρ. κύμινο
  • 3 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 4 γρ. κάρυ
  • 2 γρ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες καρέ
  • 80 γρ. πιπεριές κίτρινες καρέ
  • 140 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 4 τορτίγιες
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • κόλιανδρος, φρέσκος
  • ξύσμα λάιμ
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τις quesadillas

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το κοτόπουλο, το ηλιέλαιο και τα μπαχαρικά. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά και μαρινάρουμε το κοτόπουλο για 2 ώρες. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Αποσύρουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Επαναφέρουμε το τηγάνι στην φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τις πιπεριές,  το τσένταρ και το ξύσμα λάιμ. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και αλατίζουμε την γέμιση εάν χρειάζεται. Σε ένα ταψί τοποθετούμε μία τορτίγια και απλώνουμε επάνω την μισή ποσότητα της γέμισης και σκεπάζουμε με μια τορτίγια ακόμη. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με την υπόλοιπη γέμιση. Ψήνουμε στον φούρνο στους 170°C μέχρι να λιώσει το τυρί και οι τορτίγιες να πάρουν ωραίο χρώμα. Κόβουμε τις quesadillas σε κομμάτια της αρεσκείας μας και σερβίρουμε με το γιαούρτι και τα φύλλα του κόλιανδρου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner