Αγγουροσαλάτα με γιαούρτι και ψητές γαρίδες Αγγουροσαλάτα με γιαούρτι και ψητές γαρίδες

Αγγουροσαλάτα με γιαούρτι και ψητές γαρίδες

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (11 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την αγγουροσαλάτα

  • 400 γρ. αγγούρια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 200 γρ. κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 30 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη, κομμένη
  • 35 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. κρεμμύδι λευκό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 6 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 12 γρ. άνηθος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 16 ψητές γαρίδες

Για τις ψητές γαρίδες

  • 5 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  •  νερό
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για την αγγουροσαλάτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τις γαρίδες, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Μοιράζουμε τη σαλάτα σε πιάτα και βάζουμε από πάνω τις ψητές γαρίδες.

Για τις ψητές γαρίδες

Σε ένα πιάτο απλώνουμε τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε ομοιόμορφα με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις γαρίδες. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα αλλά να παραμείνουν ζουμερές στο εσωτερικό τους, για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι μέσα σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Για την αγγουροσαλάτα

  • 400 γρ. αγγούρια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 200 γρ. κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 30 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη, κομμένη
  • 35 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. κρεμμύδι λευκό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 6 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 12 γρ. άνηθος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 16 ψητές γαρίδες

Για τις ψητές γαρίδες

  • 5 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  •  νερό
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για την αγγουροσαλάτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τις γαρίδες, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Μοιράζουμε τη σαλάτα σε πιάτα και βάζουμε από πάνω τις ψητές γαρίδες.

Για τις ψητές γαρίδες

Σε ένα πιάτο απλώνουμε τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε ομοιόμορφα με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις γαρίδες. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα αλλά να παραμείνουν ζουμερές στο εσωτερικό τους, για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι μέσα σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner