VIDEO DIRECTIONS
Αλατίζουμε τις γαρίδες και από τις δυο πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν έντονο καφέ χρώμα.
Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι σε ένα πιάτο, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το μισό βούτυρο, το σκόρδο, και μαγειρεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί το βούτυρο και να μυρίσει το σκόρδο, για 2-3 λεπτά περίπου.
Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και δένουμε τη σάλτσα με το υπόλοιπο βούτυρο.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, επαναφέρουμε τις γαρίδες, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και έξτρα χυμό λεμονιού αν χρειάζεται.
Σχόλια