Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι, αλατίζουμε και τα μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να ιδρώσουν για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την τσίλι πιπεριά, το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε. Βάζουμε την πατάτα, τη ντομάτα και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέγιστο, αλατίζουμε, προσθέτουμε την ψητή πιπεριά, τον ζωμό ψαριού, και μόλις το φαγητό έρθει σε βρασμό χαμηλώνουμε τη φωτιά έτσι ώστε να σιγοβράζει. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, χωρίς όμως να διαλύονται. Αλατίζουμε καλά τον μπακαλιάρο και από τις δύο πλευρές, τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ραντίζουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο, ξανά καλύπτουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο το ψάρι, για 8 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τον μπακαλιάρο από την κατσαρόλα, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμύδι, το μουρουνέλαιο και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε.
Μπακαλιάρος κοκκινιστός
ΥΛΙΚΑ
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. κρεμμύδι, σε χοντρά καρέ
- 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το άσπρο μέρος, σε λεπτές φέτες
- 10 γρ. τσίλι πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 5 γρ. πάπρικα καπνιστή
- 400 γρ. πατάτες, σε χοντρά καρέ
- 200 γρ. ντομάτα φρέσκια, σε καρέ
- 120 γρ. πιπεριά κόκκινη ψητή, σε χοντρά καρέ
- 600 γρ. ζωμός ψαριού
- 400 γρ. μπακαλιάρος φρέσκος, φιλέτο
- 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, σε λεπτές φέτες
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι, αλατίζουμε και τα μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να ιδρώσουν για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την τσίλι πιπεριά, το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε. Βάζουμε την πατάτα, τη ντομάτα και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέγιστο, αλατίζουμε, προσθέτουμε την ψητή πιπεριά, τον ζωμό ψαριού, και μόλις το φαγητό έρθει σε βρασμό χαμηλώνουμε τη φωτιά έτσι ώστε να σιγοβράζει. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, χωρίς όμως να διαλύονται. Αλατίζουμε καλά τον μπακαλιάρο και από τις δύο πλευρές, τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ραντίζουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο, ξανά καλύπτουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο το ψάρι, για 8 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τον μπακαλιάρο από την κατσαρόλα, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμύδι, το μουρουνέλαιο και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε.
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. κρεμμύδι, σε χοντρά καρέ
- 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το άσπρο μέρος, σε λεπτές φέτες
- 10 γρ. τσίλι πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 5 γρ. πάπρικα καπνιστή
- 400 γρ. πατάτες, σε χοντρά καρέ
- 200 γρ. ντομάτα φρέσκια, σε καρέ
- 120 γρ. πιπεριά κόκκινη ψητή, σε χοντρά καρέ
- 600 γρ. ζωμός ψαριού
- 400 γρ. μπακαλιάρος φρέσκος, φιλέτο
- 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, σε λεπτές φέτες
- αλάτι
Σχόλια