
Για τον παστό μπακαλιάρο
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό μαζί με το αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το νερό να κρυώσει. Τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου μέσα στην άλμη και τα μαρινάρουμε για 4 ώρες. Τέλος, τα αποσύρουμε και τα στεγνώνουμε.
Για το μαρμιτάκο
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, το ιδρώνουμε και μετά προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμύδι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και σιγομαγειρεύουμε, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της.
Ρίχνουμε τις πατάτες και τον ζωμό ψαριού και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε την πιπεριά, την πάπρικα, το τσίλι και τον μπακαλιάρο.
Αλατίζουμε ελαφρώς και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να είναι έτοιμο το ψάρι.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Σερβίρουμε με το τηγανητό σκόρδο.
Σχόλια