Καλαμάρι σοτέ με μύδια, φασόλια, σπανάκι και μπέικον

Καλαμάρι σοτέ με μύδια, φασόλια, σπανάκι και μπέικον

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.9 (15 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 225 γρ. καλαμάρι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 350 γρ. μύδια, καθαρισμένα και χωρίς μουστάκια
  • 200 γρ. λευκό κρασί
  • 25 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 15 γρ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. φινόκιο, κομμένο σε φέτες
  • 150 γρ. φασόλια, μαγειρεμένα
  • 120 γρ. σπανάκι
  • 150 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 15 γρ. βασιλικό, κομμένο σιφονάντ
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. παρμεζάνα, χοντροτριμμένη
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα μύδια και το κρασί, καλύπτουμε το σκεύος με καπάκι και αχνίζουμε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.

Αφαιρούμε τα μύδια από την κατσαρόλα, βγάζουμε το κέλυφος και τα αφήνουμε στην άκρη. Σουρώνουμε το κρασί και το κρατάμε και αυτό στην άκρη.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό λάδι και μαγειρεύουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φινόκιο και σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το μάραθο.

Προσθέτουμε τα φασόλια, το σπανάκι, τις ντομάτες και αρκετό από το κρασί όπου αχνίσαμε τα μύδια, για να μαράνουμε το σπανάκι. Αλατίζουμε.

Προσθέτουμε το καλαμάρι και τα μύδια και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα.

Για το πιάτο

  • 225 γρ. καλαμάρι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 350 γρ. μύδια, καθαρισμένα και χωρίς μουστάκια
  • 200 γρ. λευκό κρασί
  • 25 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 15 γρ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. φινόκιο, κομμένο σε φέτες
  • 150 γρ. φασόλια, μαγειρεμένα
  • 120 γρ. σπανάκι
  • 150 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 15 γρ. βασιλικό, κομμένο σιφονάντ
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. παρμεζάνα, χοντροτριμμένη
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα μύδια και το κρασί, καλύπτουμε το σκεύος με καπάκι και αχνίζουμε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.

Αφαιρούμε τα μύδια από την κατσαρόλα, βγάζουμε το κέλυφος και τα αφήνουμε στην άκρη. Σουρώνουμε το κρασί και το κρατάμε και αυτό στην άκρη.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό λάδι και μαγειρεύουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φινόκιο και σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το μάραθο.

Προσθέτουμε τα φασόλια, το σπανάκι, τις ντομάτες και αρκετό από το κρασί όπου αχνίσαμε τα μύδια, για να μαράνουμε το σπανάκι. Αλατίζουμε.

Προσθέτουμε το καλαμάρι και τα μύδια και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner