Για το πιάτο
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τις πιπεριές και το φινόκιο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει, σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ.
Προσθέτουμε τον ζωμό, τον πελτέ και τη δάφνη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται.
Στη συνέχεια αφαιρούμε τη δάφνη, βάζουμε την ντομάτα κονκασέ και τα όστρακα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τον ξιφία και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
Αλατίζουμε, ρίχνουμε τον βασιλικό και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τις φρυγανισμένες φέτες ψωμί.
Σχόλια