Σπαράγγια με ψητές πιπεριές και καραμελωμένο κρεμμύδι Σπαράγγια με ψητές πιπεριές και καραμελωμένο κρεμμύδι

Σπαράγγια με ψητές πιπεριές και καραμελωμένο κρεμμύδι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.3 (31 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 500 γρ. σπαράγγια
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. κόκκινη και κίτρινη ψητή πιπεριά
  • 10 γρ. ρίγανη, φρέσκια
  • 5 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα σπαράγγια και το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις κόκκινες και κίτρινες ψητές πιπεριές, τη ρίγανη και το ξύδι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμα.

 

Tip: Η διαδικασία για το καραμέλωμα του κρεμμυδιού θέλει τον χρόνο της για να γίνει σωστά, οπότε πρέπει να έχετε υπομονή. Αν θέλετε, όμως, μπορείτε να έχετε καραμελώσει τα κρεμμύδια από την προηγούμενη ημέρα και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο.

Για το πιάτο

  • 500 γρ. σπαράγγια
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. κόκκινη και κίτρινη ψητή πιπεριά
  • 10 γρ. ρίγανη, φρέσκια
  • 5 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
  • αλάτι

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα σπαράγγια και το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις κόκκινες και κίτρινες ψητές πιπεριές, τη ρίγανη και το ξύδι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμα.

 

Tip: Η διαδικασία για το καραμέλωμα του κρεμμυδιού θέλει τον χρόνο της για να γίνει σωστά, οπότε πρέπει να έχετε υπομονή. Αν θέλετε, όμως, μπορείτε να έχετε καραμελώσει τα κρεμμύδια από την προηγούμενη ημέρα και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER