Αρακάς γιαχνί Αρακάς γιαχνί

Αρακάς γιαχνί

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.9 (10 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τον αρακά γιαχνί

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. πελτές ντομάτας
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 350 γρ. πατάτες, κυδωνάτες
  • 250 γρ. νερό
  • 800 γρ. αρακάς
  • 20 γρ. άνηθος
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον αρακά γιαχνί

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το νερό, τις πατάτες και τον αρακά. Αλατίζουμε, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να χυλώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον άνηθο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Για τον αρακά γιαχνί

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. πελτές ντομάτας
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 350 γρ. πατάτες, κυδωνάτες
  • 250 γρ. νερό
  • 800 γρ. αρακάς
  • 20 γρ. άνηθος
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τον αρακά γιαχνί

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το νερό, τις πατάτες και τον αρακά. Αλατίζουμε, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να χυλώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον άνηθο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER