Tacos με ψάρι και μάνγκο - Ανταμ Κοντοβάς Tacos με ψάρι και μάνγκο - Ανταμ Κοντοβάς

Tacos με ψάρι και μάνγκο - Ανταμ Κοντοβάς

Για 8 τάκος 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (3 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για 8 τάκος

  • 8 τεμ. τορτίγιες ψημένες
  • 560 γρ. ψάρι μαριναρισμένο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 160 γρ. σάλτσα μάνγκο
  • 240 γρ. γουακαμόλε
  • φρέσκος κόλιανδρος, φύλλα
  • κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
  • αλάτι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι

Για το μαριναρισμένο ψάρι

  • 480 γρ. ψάρι (σκουμπρί, μαγιάτικό, λαυράκι. σολομός κλπ), σε μέτριο καρέ
  • 20 γρ. λαίμ, χυμός
  • 25 γρ. λεμόνι, χυμός
  • 30 γρ. πορτοκάλι, χυμός
  • 30 γρ. ροζ γκρέιπφρουτ
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 2 γρ. σαφράν, σκόνη
  • αλάτι

Για τις τορτίγιες

  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 γρ. αλάτι
  • 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 15 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. νερό, χλιαρό

Για τη σάλτσα μάνγκο

  • 60 γρ. μάνγκο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
  • 15 γρ. πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 15 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 3 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 3 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 3 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 6 γρ. μηλόξυδο
  • 3 γρ. ταμπάσκο πράσινο
  • 3 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 15 γρ. λάιμ, χυμός
  • 2 γρ. λάιμ, ξύσμα
  • 2 γρ. καυτερή πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για το γουακαμόλε

  • 150 γρ. αβοκάντο ώριμα, ψιλοκομμένα
  • 15 γρ. λάιμ  χυμό
  • 3 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 15 γρ. κρεμμύδι ξηρό λευκό, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. καυτερή πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. ντομάτα χωρίς σπόρια, σε μικρό καρέ
  • 1 γρ. κύμινο σε σκόνη
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για 8 τάκος

Απλώνουμε τις τορτίγιες σε μία επιφάνεια και αλείφουμε με το γουακαμόλε. Από πάνω τοποθετούμε το μαριναρισμένο ψάρι και τελειώνουμε με την σάλτσα μάγκο. Γαρνίρουμε με φύλλα από φρέσκο κόλιανδρο, και κρεμμύδι.

Για το μαριναρισμένο ψάρι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ψάρι, σε ένα μακρόστενο σκεύος και χτυπάμε πολύ καλά με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να πήξει η βινεγκρέτ.

Αναμιγνύουμε το ψάρι με τη βινεγκρέτ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 3' - 5' λεπτά.

Για τις τορτίγιες

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε ηλιέλαιο και νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ζυμάρι. Δουλεύουμε το ζυμάρι για 2-3 λεπτά στον πάγκο, καλύπτουμε με μια πετσέτα και ξεκουράζουμε για 10’ λεπτά.

Στη συνέχεια, μεριδοποιούμε σε μπάλες ζύμης των 30 γρ., και με έναν πλάστη ανοίγουμε σε στρογγυλά, λεπτά φύλλα. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Ψήνουμε τις τορτίγιες χωρίς καμία λιπαρή ουσία μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα, περίπου για 1’ λεπτό την κάθε πλευρά.

 

Για τη σάλτσα μάνγκο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Για το γουακαμόλε

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.

 

 

Tip:

*Ζητάμε από τον ψαρά μας να φιλετάρει το ψάρι και να μας αφαιρέσει τα κόκκαλα.

*Μπορούμε να φτιάξουμε διπλάσια ποσότητα ζύμης, να πλάσουμε σε μπαλάκια και να τα αποθηκεύσουμε στη κατάψυξη.

Για 8 τάκος

  • 8 τεμ. τορτίγιες ψημένες
  • 560 γρ. ψάρι μαριναρισμένο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 160 γρ. σάλτσα μάνγκο
  • 240 γρ. γουακαμόλε
  • φρέσκος κόλιανδρος, φύλλα
  • κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
  • αλάτι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι

Για το μαριναρισμένο ψάρι

  • 480 γρ. ψάρι (σκουμπρί, μαγιάτικό, λαυράκι. σολομός κλπ), σε μέτριο καρέ
  • 20 γρ. λαίμ, χυμός
  • 25 γρ. λεμόνι, χυμός
  • 30 γρ. πορτοκάλι, χυμός
  • 30 γρ. ροζ γκρέιπφρουτ
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 2 γρ. σαφράν, σκόνη
  • αλάτι

Για τις τορτίγιες

  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 γρ. αλάτι
  • 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 15 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. νερό, χλιαρό

Για τη σάλτσα μάνγκο

  • 60 γρ. μάνγκο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
  • 15 γρ. πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 15 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 3 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 3 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 3 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 6 γρ. μηλόξυδο
  • 3 γρ. ταμπάσκο πράσινο
  • 3 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 15 γρ. λάιμ, χυμός
  • 2 γρ. λάιμ, ξύσμα
  • 2 γρ. καυτερή πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για το γουακαμόλε

  • 150 γρ. αβοκάντο ώριμα, ψιλοκομμένα
  • 15 γρ. λάιμ  χυμό
  • 3 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 15 γρ. κρεμμύδι ξηρό λευκό, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. καυτερή πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. ντομάτα χωρίς σπόρια, σε μικρό καρέ
  • 1 γρ. κύμινο σε σκόνη
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι

VIDEO DIRECTIONS

Για 8 τάκος

Απλώνουμε τις τορτίγιες σε μία επιφάνεια και αλείφουμε με το γουακαμόλε. Από πάνω τοποθετούμε το μαριναρισμένο ψάρι και τελειώνουμε με την σάλτσα μάγκο. Γαρνίρουμε με φύλλα από φρέσκο κόλιανδρο, και κρεμμύδι.

Για το μαριναρισμένο ψάρι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ψάρι, σε ένα μακρόστενο σκεύος και χτυπάμε πολύ καλά με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να πήξει η βινεγκρέτ.

Αναμιγνύουμε το ψάρι με τη βινεγκρέτ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 3' - 5' λεπτά.

Για τις τορτίγιες

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε ηλιέλαιο και νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ζυμάρι. Δουλεύουμε το ζυμάρι για 2-3 λεπτά στον πάγκο, καλύπτουμε με μια πετσέτα και ξεκουράζουμε για 10’ λεπτά.

Στη συνέχεια, μεριδοποιούμε σε μπάλες ζύμης των 30 γρ., και με έναν πλάστη ανοίγουμε σε στρογγυλά, λεπτά φύλλα. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Ψήνουμε τις τορτίγιες χωρίς καμία λιπαρή ουσία μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα, περίπου για 1’ λεπτό την κάθε πλευρά.

 

Για τη σάλτσα μάνγκο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Για το γουακαμόλε

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.

 

 

Tip:

*Ζητάμε από τον ψαρά μας να φιλετάρει το ψάρι και να μας αφαιρέσει τα κόκκαλα.

*Μπορούμε να φτιάξουμε διπλάσια ποσότητα ζύμης, να πλάσουμε σε μπαλάκια και να τα αποθηκεύσουμε στη κατάψυξη.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER