Σούπα κολοκύθας με μανιτάρια – Ιωάννης Παρίκος Σούπα κολοκύθας με μανιτάρια – Ιωάννης Παρίκος

Σούπα κολοκύθας με μανιτάρια – Ιωάννης Παρίκος

Για 2 μερίδες 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.9 (9 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 300 γρ. σούπα κολοκύθας
  • 100 γρ. μανιτάρια σοτέ
  • 100 γρ. σαντιγί τρούφας
  • βασιλικός, φύλλα ψιλοκομμένα

Για τη σούπα κολοκύθας

  • 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη, σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τα μανιτάρια σοτέ

  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά, σε τέταρτα
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • αλάτι

Για τη σαντιγί τρούφας

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 10 γρ. λάδι τρούφας
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα πιάτο τοποθετούμε την σούπα κολοκύθας. Γαρνίρουμε με τα μανιτάρια, το βασιλικό και τη σαντιγί τρούφας.

Για τη σούπα κολοκύθας

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, τοποθετούμε το βούτυρο, την κολοκύθα, αλατίζουμε  και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, ανακατεύοντας περιστασιακά για 35 με 40 λεπτά περίπου.
Τοποθετούμε τη μαγειρεμένη κολοκύθα στον κάδο του μπλέντερ, προσθέτουμε το πιπέρι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί και να αποκτήσει μια λεία υφή.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι.

Για τα μανιτάρια σοτέ

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, το αλάτι, και σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα μανιτάρια. Λίγο πριν τα αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να καβουρδιστούν πλήρως, για περίπου 1 λεπτό. Αποσύρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Για τη σαντιγί τρούφας

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα και το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. Μεταφέρουμε τη σαντιγή σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λάδι τρούφας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με ένα κουτάλι. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Για το πιάτο

  • 300 γρ. σούπα κολοκύθας
  • 100 γρ. μανιτάρια σοτέ
  • 100 γρ. σαντιγί τρούφας
  • βασιλικός, φύλλα ψιλοκομμένα

Για τη σούπα κολοκύθας

  • 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη, σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τα μανιτάρια σοτέ

  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά, σε τέταρτα
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • αλάτι

Για τη σαντιγί τρούφας

  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 10 γρ. λάδι τρούφας
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα πιάτο τοποθετούμε την σούπα κολοκύθας. Γαρνίρουμε με τα μανιτάρια, το βασιλικό και τη σαντιγί τρούφας.

Για τη σούπα κολοκύθας

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, τοποθετούμε το βούτυρο, την κολοκύθα, αλατίζουμε  και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, ανακατεύοντας περιστασιακά για 35 με 40 λεπτά περίπου.
Τοποθετούμε τη μαγειρεμένη κολοκύθα στον κάδο του μπλέντερ, προσθέτουμε το πιπέρι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί και να αποκτήσει μια λεία υφή.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι.

Για τα μανιτάρια σοτέ

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, το αλάτι, και σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα μανιτάρια. Λίγο πριν τα αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να καβουρδιστούν πλήρως, για περίπου 1 λεπτό. Αποσύρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Για τη σαντιγί τρούφας

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα και το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. Μεταφέρουμε τη σαντιγή σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λάδι τρούφας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με ένα κουτάλι. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner