Brownies με 4 υλικά - Madame Ginger  Brownies με 4 υλικά - Madame Ginger

Brownies με 4 υλικά - Madame Ginger

Για 6 μερίδες 90 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.9 (12 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα brownies

  • 500 γρ. σάρκα ψημένης γλυκοπατάτας
  • 240 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 200 γρ. μέλι
  • 60 γρ. κακάο

Για τη σάρκα ψημένης γλυκοπατάτας

  • 700 γρ. γλυκοπατάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα brownies

Σπάμε τη γλυκοπατάτα που έχουμε στο μπολ με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε δυνατά με ένα σύρμα.

Στη συνέχεια, σε ένα ταψί 30x20 που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, απλώνουμε το μείγμα brownies και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για 30’ λεπτά περίπου. Το brownie θα είναι έτοιμο όταν βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού αυτό βγαίνει καθαρό από μέσα.

Για τη σάρκα ψημένης γλυκοπατάτας

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις γλυκοπατάτες σε διάφορα σημεία. Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον στους 200°C μέχρι να μαλακώσουν (οι πατάτες είναι έτοιμες όταν βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και μπαινοβγαίνει χωρίς αντίσταση) για 50’ λεπτά περίπου. Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και μεταφέρουμε τη σάρκα τους σε ένα μπολ.

 

Tip:

*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βούτυρο αμυγδάλου με οποιοδήποτε βούτυρο ξηρού καρπού της επιλογής μας.

*Για τραγανή υφή μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα σπασμένους ξηρούς καρπούς.

*Για πιο σοκολατένια γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα δάκρυα σοκολάτας.

*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μέλι με maple syrup ή σιρόπι αγαύης για μία vegan πρόταση.

 

Για τα brownies

  • 500 γρ. σάρκα ψημένης γλυκοπατάτας
  • 240 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 200 γρ. μέλι
  • 60 γρ. κακάο

Για τη σάρκα ψημένης γλυκοπατάτας

  • 700 γρ. γλυκοπατάτες

Για τα brownies

Σπάμε τη γλυκοπατάτα που έχουμε στο μπολ με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε δυνατά με ένα σύρμα.

Στη συνέχεια, σε ένα ταψί 30x20 που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, απλώνουμε το μείγμα brownies και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για 30’ λεπτά περίπου. Το brownie θα είναι έτοιμο όταν βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού αυτό βγαίνει καθαρό από μέσα.

Για τη σάρκα ψημένης γλυκοπατάτας

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις γλυκοπατάτες σε διάφορα σημεία. Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον στους 200°C μέχρι να μαλακώσουν (οι πατάτες είναι έτοιμες όταν βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και μπαινοβγαίνει χωρίς αντίσταση) για 50’ λεπτά περίπου. Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και μεταφέρουμε τη σάρκα τους σε ένα μπολ.

 

Tip:

*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βούτυρο αμυγδάλου με οποιοδήποτε βούτυρο ξηρού καρπού της επιλογής μας.

*Για τραγανή υφή μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα σπασμένους ξηρούς καρπούς.

*Για πιο σοκολατένια γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα δάκρυα σοκολάτας.

*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μέλι με maple syrup ή σιρόπι αγαύης για μία vegan πρόταση.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER