VIDEO DIRECTIONS
Για το κουνουπίδι spicy γιαχνί με creamy tofu
Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 3 με 4 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, την πιπεριά Φλωρίνης, ανεβάζουμε την φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν ελαφρώς τα υγρά της σάλτσας, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, το κουνουπίδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει και να μαλακώσει ελαφρώς το κουνουπίδι, για περίπου 8 με 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη κρέμα καρύδας, αλατίζουμε και μόλις πάρει βράση σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο, προσθέτουμε το creamy tofu, λίγο ελαιόλαδο και λίγα φύλλα βασιλικού.
Για το creamy tofu
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα. Θέτουμε την εστία σε μέτρια ένταση, προσθέτουμε το ξινό και λίγο πριν φτάσει το γάλα σε σημείο βρασμού, (ιδανικά ελέγχουμε με θερμόμετρο στους 85°C)
σβήνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε με αργές κινήσεις μέχρι το γάλα να κόψει τελείως και να χωριστεί το νερό από τις πρωτεΐνες. Αφήνουμε την κατσαρόλα να κρυώσει ελαφρώς, σουρώνουμε από λεπτή σήτα και το αφήνουμε να στραγγίξει μέχρι να φύγει η υγρασία του και να πήξει για περίπου 30 λεπτά. Μεταφέρουμε το tofu στον κάδο του μπλέντερ, χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή.
*Μπορούμε να κάνουμε τη διαδικασία για το tofu από το προηγούμενο βράδυ, να το αφήσουμε στο ψυγείο να στραγγίξει καλά και να το χρησιμοποιήσουμε την επόμενη μέρα.
Σχόλια