Πανακότα καρύδα και matcha - Μπάμπης Ζηντίλης Πανακότα καρύδα και matcha - Μπάμπης Ζηντίλης

Πανακότα καρύδα και matcha - Μπάμπης Ζηντίλης

Για 2 μερίδες των 180 γρ. 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (2 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

 

  • 2 μερίδες πανακότα καρύδα
  • 70 γρ. γρανίτα φράουλας
  • λάιμ, ξύσμα
  • λάιμ, χυμός
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι

 

Για την πανακότα

  • 250 γρ. γάλα καρύδας
  • 70 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 5 γρ. ζελατίνη φύλλα
  • 5 γρ. τσάι matcha
  • 30 γρ. ζάχαρη καρύδας

Για τη γρανίτα φράουλας

  • 250 γρ. πουρέ φράουλας
  • 300 γρ. νερό
  • 90 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Με ένα πιρούνι, ξύνουμε την επιφάνεια της γρανίτας για να σχηματιστούν μικρές μάζες με αέρινη γρανίτα στις άκρες του σκεύους.

Με ένα κουτάλι μαζεύουμε τη γρανίτα που έχουμε ξύσει και την τοποθετούμε πάνω από την πανακότα και από πάνω της ρίχνουμε ξύσμα και μερικές σταγόνες από λάιμ και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Για την πανακότα

Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
 

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη φέρνοντάς το λίγο πριν το σημείο βρασμού. Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες, τις προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν.
 

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις το μείγμα είναι πλέον χλιαρό προσθέτουμε το τσάι και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ. Τέλος, σουρώνουμε το μείγμα, μοιράζουμε σε σκεύη σερβιρίσματος και αφήνουμε για τουλάχιστον 8 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η πανακότα.

Για τη γρανίτα φράουλας

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.

Βράζουμε για 1’ λεπτό, ανακατεύοντας και αποσύρουμε από τη φωτιά.


Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα κατά προτίμηση  μακρόστενο σκεύος, αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 24 ώρες, μέχρι να παγώσει.

 

Tip:

*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φρούτο θέλουμε και να το χτυπήσουμε στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε έναν λείο πουρέ φρούτου.

Για το πιάτο

 

  • 2 μερίδες πανακότα καρύδα
  • 70 γρ. γρανίτα φράουλας
  • λάιμ, ξύσμα
  • λάιμ, χυμός
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι

 

Για την πανακότα

  • 250 γρ. γάλα καρύδας
  • 70 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 5 γρ. ζελατίνη φύλλα
  • 5 γρ. τσάι matcha
  • 30 γρ. ζάχαρη καρύδας

Για τη γρανίτα φράουλας

  • 250 γρ. πουρέ φράουλας
  • 300 γρ. νερό
  • 90 γρ. ζάχαρη

Για το πιάτο

Με ένα πιρούνι, ξύνουμε την επιφάνεια της γρανίτας για να σχηματιστούν μικρές μάζες με αέρινη γρανίτα στις άκρες του σκεύους.

Με ένα κουτάλι μαζεύουμε τη γρανίτα που έχουμε ξύσει και την τοποθετούμε πάνω από την πανακότα και από πάνω της ρίχνουμε ξύσμα και μερικές σταγόνες από λάιμ και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Για την πανακότα

Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
 

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη φέρνοντάς το λίγο πριν το σημείο βρασμού. Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες, τις προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν.
 

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις το μείγμα είναι πλέον χλιαρό προσθέτουμε το τσάι και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ. Τέλος, σουρώνουμε το μείγμα, μοιράζουμε σε σκεύη σερβιρίσματος και αφήνουμε για τουλάχιστον 8 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η πανακότα.

Για τη γρανίτα φράουλας

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.

Βράζουμε για 1’ λεπτό, ανακατεύοντας και αποσύρουμε από τη φωτιά.


Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα κατά προτίμηση  μακρόστενο σκεύος, αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 24 ώρες, μέχρι να παγώσει.

 

Tip:

*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φρούτο θέλουμε και να το χτυπήσουμε στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε έναν λείο πουρέ φρούτου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER