Σκορδομακάρονα με χειμωνιάτικο Pesto – Γκίκας Ξενάκης Σκορδομακάρονα με χειμωνιάτικο Pesto – Γκίκας Ξενάκης

Σκορδομακάρονα με χειμωνιάτικο Pesto – Γκίκας Ξενάκης

Για 4 μερίδες 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (4 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 500 γρ. λινγκουίνι
  • 250 γρ. πέστο μυρωδικών
  • 100 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη

Για το πέστο μυρωδικών

  • 30 γρ. μαϊντανός, χοντροκομμένος
  • 30 γρ. κόλιανδρος, χοντροκομμένος
  • 15 γρ. σχινόπρασο, χοντροκομμένο
  • 30 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 200 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένα
  • 50 γρ. αμύγδαλο, αποφλοιωμένο, καβουρδισμένο
  • 12 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Σε μία κατσαρόλα με άφθονο και καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το πέστο μυρωδικών, ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με γραβιέρα Νάξου.

 

Για το πέστο μυρωδικών

Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει περνάμε τα φύλλα του μαϊντανού και τα βράζουμε για 10 δευτερόλεπτα. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το μαϊντανό και τον βυθίζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό. Στραγγίζουμε καλά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μυρωδικά και το σπανάκι, ξεχωριστά κάθε φορά.

Στον κάδο του μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί μία πράσινη πάστα. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο καλύπτοντας την επιφάνεια του πέστο μυρωδικών με ελαιόλαδο.

 

Tip:

*Μπορούμε να μοιράσουμε το πέστο σε μικρά μπολ και να το αποθηκεύσουμε στη κατάψυξη έχοντας ανά πάσα στιγμή έτοιμο πέστο για χρήση.

Για το πιάτο

  • 500 γρ. λινγκουίνι
  • 250 γρ. πέστο μυρωδικών
  • 100 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη

Για το πέστο μυρωδικών

  • 30 γρ. μαϊντανός, χοντροκομμένος
  • 30 γρ. κόλιανδρος, χοντροκομμένος
  • 15 γρ. σχινόπρασο, χοντροκομμένο
  • 30 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 200 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένα
  • 50 γρ. αμύγδαλο, αποφλοιωμένο, καβουρδισμένο
  • 12 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Για το πιάτο

Σε μία κατσαρόλα με άφθονο και καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το πέστο μυρωδικών, ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με γραβιέρα Νάξου.

 

Για το πέστο μυρωδικών

Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει περνάμε τα φύλλα του μαϊντανού και τα βράζουμε για 10 δευτερόλεπτα. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το μαϊντανό και τον βυθίζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό. Στραγγίζουμε καλά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μυρωδικά και το σπανάκι, ξεχωριστά κάθε φορά.

Στον κάδο του μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί μία πράσινη πάστα. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο καλύπτοντας την επιφάνεια του πέστο μυρωδικών με ελαιόλαδο.

 

Tip:

*Μπορούμε να μοιράσουμε το πέστο σε μικρά μπολ και να το αποθηκεύσουμε στη κατάψυξη έχοντας ανά πάσα στιγμή έτοιμο πέστο για χρήση.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER