Σνίτσελ χοιρινό με κίμτσι και πατατοσαλάτα - Ανταμ Κοντοβάς Σνίτσελ χοιρινό με κίμτσι και πατατοσαλάτα - Ανταμ Κοντοβάς

Σνίτσελ χοιρινό με κίμτσι και πατατοσαλάτα - Ανταμ Κοντοβάς

Για 2 μερίδες 45 λεπτά
FiveStar: 
Δεν υπάρχουν ψήφοι

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 500 γρ. σνίτσελ χοιρινό τηγανιτό
  • 150 γρ. κίμτσι λάχανο
  • 150 γρ. πικάντικη πατατοσαλάτα

 

Για το χοιρινό σνίτσελ

  • 250 γρ. μπριζόλα χοιρινή με κόκαλο
  • 700 γρ. νερό
  • 10 γρ. κόλιανδρος σε σπόρους
  • 10 γρ. μαύρο πιπέρι σε κόκους
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 τεμ. φύλλο δάφνης
  • 100 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. πάνκο ή ψωμί του τόστ τριμμένο
  • 100 γρ. άμυλο πατάτας ή κορν φλάουερ
  • 100 γρ. αυγά ολόκληρα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι

    Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τα μπαχαρικά και δίνουμε μια βράση. Ρίχνουμε το αλάτι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί. Αφήνουμε την άλμη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

    Τοποθετούμε την μπριζόλα σε ένα σκεύος, περιχύνουμε από πάνω την άλμη και μαρινάρουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ και μέχρι 12 ώρες. Αφαιρούμε την μπριζόλα από την άλμη και τη στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Με ένα μαχαίρι ελευθερώνουμε το κρέας από το κόκαλο χωρίς να το αφαιρέσουμε εντελώς ώστε να παραμείνει ενωμένο στη μια άκρη του. Απλώνουμε μια μεμβράνη πάνω από το κρέας και με ένα μπάτη το χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεπτή και ισοπαχή επιφάνεια πάχους περίπου 1εκ.

    Περνάμε διαδοχικά το κρέας, πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στο πάνκο. Επαναλαμβάνουμε περνώντας για μια φορά ακόμα από το αυγό και το πάνκο.

    Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι στους 160C βαθμούς και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και από τις δυο πλευρές, περίπου  2-3 λεπτά την κάθε πλευρά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

Για το λάχανο κίμτσι

  • 1 τεμ. κινέζικο λάχανο, κομμένο σε κομμάτια των 10εκ.
  • 500 γρ. νερό
  • 90 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κρεμμύδια φρέσκα, κομμένα σε κομμάτια των 5εκ
  • 60 γρ. gochujang paste
  • 40 γρ. shrimp paste
  • 0,5 γρ. μπούκοβο
  • 30 γρ. fish sauce
  • 30 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 15 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο

Για την πικάντικη πατατοσαλάτα

  • 150 γρ. πατάτες βρασμένες, σε μεγάλα καρέ
  • 50 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
  • 50 γρ. μαγιονέζα
  • 15 γρ. λευκή πάστα miso
  • 10 γρ. σάλτσα Sriracha
  • 10 γρ. φρέσκο κρεμμύδι το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. μάραθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. αγγούρι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. ρέβα, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σερβίρουμε το σνίτσελ σε ένα πιάτο και γαρνίρουμε με το κίμτσι και την πικάντικη πατατοσαλάτα.Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα σκούρο καστανό χρώμα. Γυρίζουμε και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά φροντίζοντας να πάρει το ίδιο χρώμα και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και πετάμε τα περιττά λάδια.

Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει, για περίπου 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας. Σε αυτό το στάδιο προσέχουμε να μη μας μαυρίσει ο πάτος της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τον μηλίτη ανακατεύοντας ώστε να μη μας σβολιάσει και τέλος προσθέτουμε το σαφράν. Δυναμώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί στα 2/3 της αρχικής ποσότητας.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον χυμό λεμόνι, τα ζυμαρικά, τον μαϊντανό, επαναφέρουμε το κοτόπουλο και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να καλύψει τα ζυμαρικά. Τελειώνουμε με το πιπέρι, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε ένα πιάτο, τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια από το κοτόπουλο και με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγη σάλτσα από την κατσαρόλα.


*Tip
Για πιο έντονη οξύτητα στη σάλτσα μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας γάλακτος με Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ

Για το χοιρινό σνίτσελ

Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τα μπαχαρικά και δίνουμε μια βράση. Ρίχνουμε το αλάτι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί. Αφήνουμε την άλμη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Τοποθετούμε την μπριζόλα σε ένα σκεύος, περιχύνουμε από πάνω την άλμη και μαρινάρουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ και μέχρι 12 ώρες. Αφαιρούμε την μπριζόλα από την άλμη και τη στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Με ένα μαχαίρι ελευθερώνουμε το κρέας από το κόκαλο χωρίς να το αφαιρέσουμε εντελώς ώστε να παραμείνει ενωμένο στη μια άκρη του. Απλώνουμε μια μεμβράνη πάνω από το κρέας και με ένα μπάτη το χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεπτή και ισοπαχή επιφάνεια πάχους περίπου 1εκ.

Περνάμε διαδοχικά το κρέας, πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στο πάνκο. Επαναλαμβάνουμε περνώντας για μια φορά ακόμα από το αυγό και το πάνκο.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι στους 160C βαθμούς και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και από τις δυο πλευρές, περίπου  2-3 λεπτά την κάθε πλευρά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

Για το λάχανο κίμτσι

Σε ένα βαθύ μπολ διαλύουμε αλάτι στο νερό και προσθέτουμε το λάχανο. Τρίβουμε με δύναμη το λάχανο μέσα στο αλατόνερο για  να μαλακώσει και να απελευθερώσει τα υγρά του. Αφήνουμε το λάχανο στο αλατόνερο για 40 λεπτά. Το ξεπλένουμε σε καθαρό νερό και το στύβουμε για να φύγουν τα περιττά υγρά.

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη πάστα. Ανακατεύομε το λάχανο με την πάστα κίμτσι.

Για την πικάντικη πατατοσαλάτα

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι,  πιπέρι και σερβίρουμε.

 

Tip:

*Κίμτσι(Kimchi) είναι το Κορεάτικο τουρσί το οποίο φτιάχνεται από διάφορα λαχανικά και είναι πολύ διαδεδομένο ορεκτικό στη Ν. Κορέα. Το συγκεκριμένο είναι ένα γρήγορο κίμτσι (kimchi) που διατηρείται στο ψυγείο για 3 με 4 μέρες. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ .

 

Για το πιάτο

  • 500 γρ. σνίτσελ χοιρινό τηγανιτό
  • 150 γρ. κίμτσι λάχανο
  • 150 γρ. πικάντικη πατατοσαλάτα

 

Για το χοιρινό σνίτσελ

  • 250 γρ. μπριζόλα χοιρινή με κόκαλο
  • 700 γρ. νερό
  • 10 γρ. κόλιανδρος σε σπόρους
  • 10 γρ. μαύρο πιπέρι σε κόκους
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 τεμ. φύλλο δάφνης
  • 100 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. πάνκο ή ψωμί του τόστ τριμμένο
  • 100 γρ. άμυλο πατάτας ή κορν φλάουερ
  • 100 γρ. αυγά ολόκληρα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι

    Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τα μπαχαρικά και δίνουμε μια βράση. Ρίχνουμε το αλάτι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί. Αφήνουμε την άλμη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

    Τοποθετούμε την μπριζόλα σε ένα σκεύος, περιχύνουμε από πάνω την άλμη και μαρινάρουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ και μέχρι 12 ώρες. Αφαιρούμε την μπριζόλα από την άλμη και τη στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Με ένα μαχαίρι ελευθερώνουμε το κρέας από το κόκαλο χωρίς να το αφαιρέσουμε εντελώς ώστε να παραμείνει ενωμένο στη μια άκρη του. Απλώνουμε μια μεμβράνη πάνω από το κρέας και με ένα μπάτη το χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεπτή και ισοπαχή επιφάνεια πάχους περίπου 1εκ.

    Περνάμε διαδοχικά το κρέας, πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στο πάνκο. Επαναλαμβάνουμε περνώντας για μια φορά ακόμα από το αυγό και το πάνκο.

    Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι στους 160C βαθμούς και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και από τις δυο πλευρές, περίπου  2-3 λεπτά την κάθε πλευρά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

Για το λάχανο κίμτσι

  • 1 τεμ. κινέζικο λάχανο, κομμένο σε κομμάτια των 10εκ.
  • 500 γρ. νερό
  • 90 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κρεμμύδια φρέσκα, κομμένα σε κομμάτια των 5εκ
  • 60 γρ. gochujang paste
  • 40 γρ. shrimp paste
  • 0,5 γρ. μπούκοβο
  • 30 γρ. fish sauce
  • 30 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 15 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο

Για την πικάντικη πατατοσαλάτα

  • 150 γρ. πατάτες βρασμένες, σε μεγάλα καρέ
  • 50 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
  • 50 γρ. μαγιονέζα
  • 15 γρ. λευκή πάστα miso
  • 10 γρ. σάλτσα Sriracha
  • 10 γρ. φρέσκο κρεμμύδι το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. μάραθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. αγγούρι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. ρέβα, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σερβίρουμε το σνίτσελ σε ένα πιάτο και γαρνίρουμε με το κίμτσι και την πικάντικη πατατοσαλάτα.Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα σκούρο καστανό χρώμα. Γυρίζουμε και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά φροντίζοντας να πάρει το ίδιο χρώμα και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και πετάμε τα περιττά λάδια.

Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει, για περίπου 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας. Σε αυτό το στάδιο προσέχουμε να μη μας μαυρίσει ο πάτος της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τον μηλίτη ανακατεύοντας ώστε να μη μας σβολιάσει και τέλος προσθέτουμε το σαφράν. Δυναμώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί στα 2/3 της αρχικής ποσότητας.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον χυμό λεμόνι, τα ζυμαρικά, τον μαϊντανό, επαναφέρουμε το κοτόπουλο και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να καλύψει τα ζυμαρικά. Τελειώνουμε με το πιπέρι, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε ένα πιάτο, τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια από το κοτόπουλο και με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγη σάλτσα από την κατσαρόλα.


*Tip
Για πιο έντονη οξύτητα στη σάλτσα μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας γάλακτος με Κεφίρ ΟΛΥΜΠΟΣ

Για το χοιρινό σνίτσελ

Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τα μπαχαρικά και δίνουμε μια βράση. Ρίχνουμε το αλάτι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί. Αφήνουμε την άλμη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Τοποθετούμε την μπριζόλα σε ένα σκεύος, περιχύνουμε από πάνω την άλμη και μαρινάρουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ και μέχρι 12 ώρες. Αφαιρούμε την μπριζόλα από την άλμη και τη στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Με ένα μαχαίρι ελευθερώνουμε το κρέας από το κόκαλο χωρίς να το αφαιρέσουμε εντελώς ώστε να παραμείνει ενωμένο στη μια άκρη του. Απλώνουμε μια μεμβράνη πάνω από το κρέας και με ένα μπάτη το χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεπτή και ισοπαχή επιφάνεια πάχους περίπου 1εκ.

Περνάμε διαδοχικά το κρέας, πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στο πάνκο. Επαναλαμβάνουμε περνώντας για μια φορά ακόμα από το αυγό και το πάνκο.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι στους 160C βαθμούς και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και από τις δυο πλευρές, περίπου  2-3 λεπτά την κάθε πλευρά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

Για το λάχανο κίμτσι

Σε ένα βαθύ μπολ διαλύουμε αλάτι στο νερό και προσθέτουμε το λάχανο. Τρίβουμε με δύναμη το λάχανο μέσα στο αλατόνερο για  να μαλακώσει και να απελευθερώσει τα υγρά του. Αφήνουμε το λάχανο στο αλατόνερο για 40 λεπτά. Το ξεπλένουμε σε καθαρό νερό και το στύβουμε για να φύγουν τα περιττά υγρά.

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη πάστα. Ανακατεύομε το λάχανο με την πάστα κίμτσι.

Για την πικάντικη πατατοσαλάτα

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι,  πιπέρι και σερβίρουμε.

 

Tip:

*Κίμτσι(Kimchi) είναι το Κορεάτικο τουρσί το οποίο φτιάχνεται από διάφορα λαχανικά και είναι πολύ διαδεδομένο ορεκτικό στη Ν. Κορέα. Το συγκεκριμένο είναι ένα γρήγορο κίμτσι (kimchi) που διατηρείται στο ψυγείο για 3 με 4 μέρες. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ .

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER