Κρέμα καφέ - Μπάμπης Ζηντίλης Κρέμα καφέ - Μπάμπης Ζηντίλης

Κρέμα καφέ - Μπάμπης Ζηντίλης

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ ΤΩΝ 180 ΓΡ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το σερβίρισμα

  • Κρέμα καφέ παγωμένη
  • 10 γρ. μπισκότο καφέ, σπασμένο
  • 50 γρ. σαντιγί λευκής σοκολάτας
  • Κανέλα σε σκόνη
  • Κακάο σε σκόνη

Για την κρέμα καφέ

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. κρόκοι αυγού
  • 5 γρ. ζελατίνη, μαλακωμένη σε νερό 
  • 40 γρ. εσπρέσο

Για τη σαντιγί λευκής σοκολάτας

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 15 γρ. μέλι
  • 90 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. πορτοκάλι, ξύσμα

Για το μπισκότο καφέ

  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 1 γρ. αλάτι
  • 60 γρ. βούτυρο, κρύο, σε μέτριο καρέ
  • 5 γρ. κακάο, σκόνη
  • 3 γρ. κόκκοι καφέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το σερβίρισμα

Τοποθετούμε στην επιφάνεια της κρέμας καφέ το σπασμένο μπισκότο καφέ, τη σαντιγί λευκής σοκολάτας και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με κανέλα ή κακάο σε σκόνη.

Για την κρέμα καφέ

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα, τη μισή ζάχαρη και το εσπρέσο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας που και που με μία μαρίζ.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη ώστε να ομογενοποιηθούν.

Μόλις το μείγμα με την κρέμα φτάσει κοντά στο σημείο βρασμού αλλά χωρίς να πάρει βράση, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα αργά και  σταθερά με μικρή ροή στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί το γυρίζουμε μέσα στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη κρέμα και σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε συνέχεια.

Μόλις το μείγμα φτάσει τους 82°C αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, ανακατεύουμε και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.

Σερβίρουμε την κρέμα σε σκεύος της αρεσκείας μας και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ώστε να παγώσει και να πήξει.

 

Για τη σαντιγί λευκής σοκολάτας

Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και το ξύσμα.

Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να λιώσει το μέλι και να αρωματιστεί το γάλα.

Παράλληλα τοποθετούμε τη σοκολάτα σε μία κανάτα.  Μόλις το γάλα φτάσει λίγο πριν το βρασμό, αφαιρούμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε μέσα στη κανάτα με τη σοκολάτα.

Χτυπάμε πολύ καλά με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί η σοκολάτα. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μερικά λεπτά  και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.

Βγάζουμε το μείγμα λευκής σοκολάτα από το ψυγείο και το χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί.

 

Για το μπισκότο καφέ

Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά.

Με το φτερό χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά πολύ καλά και να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι. Φορμάρουμε το ζυμάρι σε μπαστούνια και το τοποθετούμε στη κατάψυξη.

Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα.

Βγάζουμε από την κατάψυξη το παγωμένο ζυμάρι και τρίβουμε στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά.
Απλώνουμε το τριμμμένο ζυμάρι σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C για 25 λεπτά περίπου.

Για το σερβίρισμα

  • Κρέμα καφέ παγωμένη
  • 10 γρ. μπισκότο καφέ, σπασμένο
  • 50 γρ. σαντιγί λευκής σοκολάτας
  • Κανέλα σε σκόνη
  • Κακάο σε σκόνη

Για την κρέμα καφέ

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. κρόκοι αυγού
  • 5 γρ. ζελατίνη, μαλακωμένη σε νερό 
  • 40 γρ. εσπρέσο

Για τη σαντιγί λευκής σοκολάτας

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 15 γρ. μέλι
  • 90 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. πορτοκάλι, ξύσμα

Για το μπισκότο καφέ

  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 1 γρ. αλάτι
  • 60 γρ. βούτυρο, κρύο, σε μέτριο καρέ
  • 5 γρ. κακάο, σκόνη
  • 3 γρ. κόκκοι καφέ

VIDEO DIRECTIONS

Για το σερβίρισμα

Τοποθετούμε στην επιφάνεια της κρέμας καφέ το σπασμένο μπισκότο καφέ, τη σαντιγί λευκής σοκολάτας και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με κανέλα ή κακάο σε σκόνη.

Για την κρέμα καφέ

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα, τη μισή ζάχαρη και το εσπρέσο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας που και που με μία μαρίζ.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη ώστε να ομογενοποιηθούν.

Μόλις το μείγμα με την κρέμα φτάσει κοντά στο σημείο βρασμού αλλά χωρίς να πάρει βράση, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα αργά και  σταθερά με μικρή ροή στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί το γυρίζουμε μέσα στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη κρέμα και σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε συνέχεια.

Μόλις το μείγμα φτάσει τους 82°C αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, ανακατεύουμε και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.

Σερβίρουμε την κρέμα σε σκεύος της αρεσκείας μας και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ώστε να παγώσει και να πήξει.

 

Για τη σαντιγί λευκής σοκολάτας

Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και το ξύσμα.

Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να λιώσει το μέλι και να αρωματιστεί το γάλα.

Παράλληλα τοποθετούμε τη σοκολάτα σε μία κανάτα.  Μόλις το γάλα φτάσει λίγο πριν το βρασμό, αφαιρούμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε μέσα στη κανάτα με τη σοκολάτα.

Χτυπάμε πολύ καλά με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί η σοκολάτα. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μερικά λεπτά  και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.

Βγάζουμε το μείγμα λευκής σοκολάτα από το ψυγείο και το χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί.

 

Για το μπισκότο καφέ

Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά.

Με το φτερό χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά πολύ καλά και να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι. Φορμάρουμε το ζυμάρι σε μπαστούνια και το τοποθετούμε στη κατάψυξη.

Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα.

Βγάζουμε από την κατάψυξη το παγωμένο ζυμάρι και τρίβουμε στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά.
Απλώνουμε το τριμμμένο ζυμάρι σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C για 25 λεπτά περίπου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner