ΠΑΣΤΑ ΜΙΣΟ (MISO PASTE)

ΠΑΣΤΑ ΜΙΣΟ (MISO PASTE)

Το μίσο ή αλλιώς η πάστα μίσο (miso paste) είναι ένα παραδοσιακό Γιαπωνέζικο καρύκευμα και βασικό υλικό στη μαγειρική των Ασιατικών χώρων .

Είναι προϊόν ζύμωσης (fermentation). Φτιάχνεται κυρίως από φασόλια σόγια, αλάτι και κότζι (koji) ένα βακτήριο που ενεργοποιεί τη διαδικασία ζύμωσης.

Ο χρόνος ζύμωσης και τα υλικά που χρησιμοποιούνται επηρεάζουν τη γεύση και το χρώμα.

Τη συναντάμε σε αλμυρή, γλυκιά, ή και φρουτώδες γεύση και σε λευκή, κίτρινη, σκούρα κίτρινη ή κόκκινη απόχρωση.

Τα πιο συνηθισμένα είδη είναι η λευκή και ή κόκκινη. Η κόκκινη μίσο παλαιώνεται συνήθως πάνω από ένα χρόνο και σύμφωνα με την αντίδραση Μαϊλάρντ (Maillard reaction) το χρώμα αλλάζει σταδιακά από λευκό, σε κόκκινο και καμιά φορά σε μαύρο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner