![Tips](https://www.yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/menu_image/public/menuimage/_mg_0694_copy.jpg?itok=yZF622i0)
![ΧΟΙΡΙΝΟ](https://www.yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/head_image_960x600/public/ingredient229_hoirino.jpg?itok=x-qCDGOE)
Το χοιρινό κρέας είναι ευρέως διαδεδομένο, γιατί η εκτροφή του συγκεκριμένου ζώου γίνεται πολύ εύκολα. Το χρώμα του κρέατος είναι ανοιχτό κόκκινο έως ροδοκόκκινο και σε μερικά τμήματα λευκό. Το καλύτερο ποιοτικά κρέας προέρχεται από ζώα 1-2 ετών ή από νεαρά ζώα ηλικίας 2 έως 4 εβδομάδων. Το χοιρινό λίπος χρησιμοποιείται συχνά ως λιπαρή ύλη σε άλλες παρασκευές.