VIDEO DIRECTIONS
Για το χοιρινό
Με το μπλέντερ αναμειγνύουμε πολύ καλά το σιρόπι σφενδάμου, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το σκόρδο, το τσίλι, το μαραθόσπορο, το αλάτι και το πιπέρι.
Με το μείγμα αυτό καλύπτουμε πολύ καλά το κρέας. Τυλίγουμε το κρέας με 3 λαδόκολλες και εξωτερικά 2 φύλλα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 24 ώρες, στο ψυγείο.
Χωρίς να αφαιρέσουμε το περιτύλιγμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 6 ώρες περίπου, στους 100°C μέχρι το κρέας να έχει εσωτερική θερμοκρασία 80-85 °C.
Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 240°C, ξετυλίγουμε το κρέας από τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και σουρώνουμε τους χυμούς του σε ένα κατσαρολάκι για να τους συμπυκνώσουμε. Ρίχνουμε λάδι πάνω στο κρέας και ψήνουμε για λίγα ακόμη λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά και σερβίρουμε με τους χυμούς που συμπυκνώσαμε και τις γαλλικές πατάτες φούρνου.
Σχόλια