Σιγοψημένο χοιρινό με μπαχαρικά Σιγοψημένο χοιρινό με μπαχαρικά

Σιγοψημένο χοιρινό με μπαχαρικά

ΓΙΑ 8-10 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.7 (162 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

Για το χοιρινό

  • 2 κιλά χοιρινός λαιμός, χωρίς το κόκαλο 
  • 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 125 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 20 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 γρ. φύλλα θυμάρι, ψιλοκομμένα
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. τσίλι αποξηραμένο 
  • 5 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος
  • 40 γρ. αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • φρέσκο κρεμμύδι, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το χοιρινό

Με το μπλέντερ αναμειγνύουμε πολύ καλά το σιρόπι σφενδάμου, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το σκόρδο, το τσίλι, το μαραθόσπορο, το αλάτι και το πιπέρι. 

Με το μείγμα αυτό καλύπτουμε πολύ καλά το κρέας. Τυλίγουμε το κρέας με 3 λαδόκολλες και εξωτερικά 2 φύλλα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 24 ώρες, στο ψυγείο.

Χωρίς να αφαιρέσουμε το περιτύλιγμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 6 ώρες περίπου, στους 100°C μέχρι το κρέας να έχει εσωτερική θερμοκρασία 80-85 °C.

Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 240°C, ξετυλίγουμε το κρέας από τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και σουρώνουμε τους χυμούς του σε ένα κατσαρολάκι για να τους συμπυκνώσουμε. Ρίχνουμε λάδι πάνω στο κρέας και ψήνουμε για λίγα ακόμη λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά και σερβίρουμε με τους χυμούς που συμπυκνώσαμε και τις γαλλικές πατάτες φούρνου.

Για το πιάτο

Για το χοιρινό

  • 2 κιλά χοιρινός λαιμός, χωρίς το κόκαλο 
  • 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 125 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 20 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 γρ. φύλλα θυμάρι, ψιλοκομμένα
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. τσίλι αποξηραμένο 
  • 5 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος
  • 40 γρ. αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • φρέσκο κρεμμύδι, για το σερβίρισμα

VIDEO DIRECTIONS

Για το χοιρινό

Με το μπλέντερ αναμειγνύουμε πολύ καλά το σιρόπι σφενδάμου, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το σκόρδο, το τσίλι, το μαραθόσπορο, το αλάτι και το πιπέρι. 

Με το μείγμα αυτό καλύπτουμε πολύ καλά το κρέας. Τυλίγουμε το κρέας με 3 λαδόκολλες και εξωτερικά 2 φύλλα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 24 ώρες, στο ψυγείο.

Χωρίς να αφαιρέσουμε το περιτύλιγμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 6 ώρες περίπου, στους 100°C μέχρι το κρέας να έχει εσωτερική θερμοκρασία 80-85 °C.

Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 240°C, ξετυλίγουμε το κρέας από τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και σουρώνουμε τους χυμούς του σε ένα κατσαρολάκι για να τους συμπυκνώσουμε. Ρίχνουμε λάδι πάνω στο κρέας και ψήνουμε για λίγα ακόμη λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά και σερβίρουμε με τους χυμούς που συμπυκνώσαμε και τις γαλλικές πατάτες φούρνου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner