Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρόνι Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρόνι

Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρόνι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.7 (90 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρόνι

  • 1.000 γρ. χταπόδι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κρεμμύδι, σε ψιλοκομμένο καρέ
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. πελτές ντομάτας
  • 350 γρ. κόκκινο κρασί
  • 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500 γρ. μακαρόνι κοφτό
  • 20 γρ. ούζο
  • 400 γρ. νερό
  • 2 γρ. δενδρολίβανο, 2-3 κλωνάρια περίπου
  • 1 δάφνη
  • 15 γρ. αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρόνι

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χταπόδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα. Αποσύρουμε το χταπόδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, τον πελτέ της ντομάτας και ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ούζο, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και το νερό. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Προσθέτουμε το μακαρόνι και αν χρειαστεί χλιαρό νερό και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί σκεπασμένο μέχρι να είναι έτοιμο το μακαρόνι. Διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται και προσθέτουμε πιπέρι.

Για το χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρόνι

  • 1.000 γρ. χταπόδι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κρεμμύδι, σε ψιλοκομμένο καρέ
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. πελτές ντομάτας
  • 350 γρ. κόκκινο κρασί
  • 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500 γρ. μακαρόνι κοφτό
  • 20 γρ. ούζο
  • 400 γρ. νερό
  • 2 γρ. δενδρολίβανο, 2-3 κλωνάρια περίπου
  • 1 δάφνη
  • 15 γρ. αλάτι
  • πιπέρι

Για το χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρόνι

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χταπόδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα. Αποσύρουμε το χταπόδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, τον πελτέ της ντομάτας και ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ούζο, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και το νερό. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Προσθέτουμε το μακαρόνι και αν χρειαστεί χλιαρό νερό και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί σκεπασμένο μέχρι να είναι έτοιμο το μακαρόνι. Διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται και προσθέτουμε πιπέρι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner