VIDEO DIRECTIONS
Για την πίτα
Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του. Το λαδώνουμε και τοποθετούμε από πάνω άλλα τρία φύλλα με τον ίδιο τρόπο λαδώνοντας τα ένα-ένα. Στην επιφάνεια του τέταρτου φύλλου στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση, διπλώνουμε μέσα τις άκρες και λαδώνουμε. Απλώνουμε από πάνω 1 φύλλο και σπρώχνουμε τις άκρες να μπουν μέσα.
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα και αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 120 λεπτά.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις πατάτες. Με ένα πιρούνι σπάμε τις πατάτες και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σχόλια