Χωριάτικη τυρόπιτα με σφολιάτα Χωριάτικη τυρόπιτα με σφολιάτα

Χωριάτικη τυρόπιτα με σφολιάτα

ΓΙΑ 6 ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (3 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την χωριάτικη τυρόπιτα με σφολιάτα

  • 12 τεμ. σφολιάτα κομμένη 10*15εκ.
  • 420 γρ. γέμιση
  • αυγό χτυπημένο
  • σουσάμι άψητο 

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένη
  • 65 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
  • 65 γρ. μανούρι, τριμμένο
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 70 γρ. αυγά, 2 περίπου
  • 45 γρ. γραβιέρα ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένη
  • 3 γρ. αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρέσκο, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την χωριάτικη τυρόπιτα με σφολιάτα

Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας ανά δυάδες. Προσθέτουμε 70 γρ. γέμισης στο κέντρο από τα έξι φύλλα. Μοιράζουμε με το κουτάλι τη γέμιση αφήνοντας ένα πολύ μικρό κενό 1 με 2 εκ. από τις άκρες του κάθε φύλλου σφολιάτας. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το αυγό τις άκρες από τις σφολιάτες με τη γέμιση. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα έξι φύλλα σφολιάτας πάνω από τα φύλλα με τη γέμιση και πιέζουμε ελαφρώς τις άκρες για να κολλήσουν μεταξύ τους. Aλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε το σουσάμι. Τρυπάμε την πάνω επιφάνεια της σφολιάτας με ένα πιρούνι. Στρώνουμε τις τυρόπιτες σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C στον αέρα για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο ξανθό χρώμα, να φουσκώσουν οι τυρόπιτες και να γίνουν τραγανές.
 

Tips

*προσέχουμε να μη παραψήσουμε τις τυρόπιτες και σκάσει η γέμιση μέσα από το φύλλο.

**μπορούμε να φτιάξουμε τις τυρόπιτες και να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη. Ξεπαγώνουμε και ακολουθούμε τις οδηγίες ψησίματος της συνταγής.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για την χωριάτικη τυρόπιτα με σφολιάτα

  • 12 τεμ. σφολιάτα κομμένη 10*15εκ.
  • 420 γρ. γέμιση
  • αυγό χτυπημένο
  • σουσάμι άψητο 

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένη
  • 65 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
  • 65 γρ. μανούρι, τριμμένο
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 70 γρ. αυγά, 2 περίπου
  • 45 γρ. γραβιέρα ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένη
  • 3 γρ. αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρέσκο, τριμμένο

Για την χωριάτικη τυρόπιτα με σφολιάτα

Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας ανά δυάδες. Προσθέτουμε 70 γρ. γέμισης στο κέντρο από τα έξι φύλλα. Μοιράζουμε με το κουτάλι τη γέμιση αφήνοντας ένα πολύ μικρό κενό 1 με 2 εκ. από τις άκρες του κάθε φύλλου σφολιάτας. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το αυγό τις άκρες από τις σφολιάτες με τη γέμιση. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα έξι φύλλα σφολιάτας πάνω από τα φύλλα με τη γέμιση και πιέζουμε ελαφρώς τις άκρες για να κολλήσουν μεταξύ τους. Aλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε το σουσάμι. Τρυπάμε την πάνω επιφάνεια της σφολιάτας με ένα πιρούνι. Στρώνουμε τις τυρόπιτες σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C στον αέρα για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο ξανθό χρώμα, να φουσκώσουν οι τυρόπιτες και να γίνουν τραγανές.
 

Tips

*προσέχουμε να μη παραψήσουμε τις τυρόπιτες και σκάσει η γέμιση μέσα από το φύλλο.

**μπορούμε να φτιάξουμε τις τυρόπιτες και να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη. Ξεπαγώνουμε και ακολουθούμε τις οδηγίες ψησίματος της συνταγής.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ