Κοτόπουλο με μπριάμ Κοτόπουλο με μπριάμ

Κοτόπουλο με μπριάμ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (30 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο με μπριάμ

  • 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι, 4 κομμάτια περίπου
  • 300 γρ. πατάτες, σε φέτες
  • 400 γρ. κολοκύθια, στη μέση και μεγάλα κομμάτια
  • 600 γρ. μελιτζάνες, κυδωνάτες
  • 150 γρ. πιπεριές πράσινες, σε μεγάλα κομμάτια
  • 250 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεγάλα κομμάτια
  • 200 γρ. κρεμμύδι, σε καρέ μεγάλο
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. σκόρδο, σε φέτες
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 500 γρ. ντομάτες φρέσκες, χωρίς φλούδες και σπόρια, ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 20 γρ μαντζουράνα, σε μικρά φύλλα
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο με μπριάμ

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το λαδώνουμε ελαφρώς στην επιφάνεια της πέτσας. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα βότανα. Αλατίζουμε και τοποθετούμε σε ένα ταψί με μέγεθος ώστε τα λαχανικά να είναι απλωτά σε μια μονή στρώση και όχι στριμωγμένα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε στους 160°C για 20 λεπτά περίπου. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη ματζουράνα.

Για το κοτόπουλο με μπριάμ

  • 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι, 4 κομμάτια περίπου
  • 300 γρ. πατάτες, σε φέτες
  • 400 γρ. κολοκύθια, στη μέση και μεγάλα κομμάτια
  • 600 γρ. μελιτζάνες, κυδωνάτες
  • 150 γρ. πιπεριές πράσινες, σε μεγάλα κομμάτια
  • 250 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεγάλα κομμάτια
  • 200 γρ. κρεμμύδι, σε καρέ μεγάλο
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. σκόρδο, σε φέτες
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 500 γρ. ντομάτες φρέσκες, χωρίς φλούδες και σπόρια, ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 20 γρ μαντζουράνα, σε μικρά φύλλα
  • αλάτι

Για το κοτόπουλο με μπριάμ

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το λαδώνουμε ελαφρώς στην επιφάνεια της πέτσας. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα βότανα. Αλατίζουμε και τοποθετούμε σε ένα ταψί με μέγεθος ώστε τα λαχανικά να είναι απλωτά σε μια μονή στρώση και όχι στριμωγμένα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε στους 160°C για 20 λεπτά περίπου. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη ματζουράνα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner