Τορτελίνι με τυριά και κρέμα μανιταριών Τορτελίνι με τυριά και κρέμα μανιταριών

Τορτελίνι με τυριά και κρέμα μανιταριών

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (4 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

Για την κρέμα μανιταριών

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 15 γρ. πορτσίνι αποξηραμένα
  • 15 γρ. σιτάκε αποξηραμένα
  • 70 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
  • 5 γρ. θυμάρι
  • κοτσάνια από τα μανιτάρια
  • 80 γρ. μανιτάρια σοτέ
  • 100 γρ. τυρί κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια φαρδιά κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε τα μανιτάρια, ελαιόλαδο, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι τα μανιτάρια να πάρουν έντονο καστανό χρώμα περιμετρικά. Αφαιρούμε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο, κρατάμε τα μισά για την κρέμα μανιταριών και τα άλλα μισά για το πιάτο. Ρίχνουμε τον ζωμό στο τηγάνι και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τα MISKO Τορτελίνι με τυριά Τρικολόρε και βράζουμε για 3 λεπτά λιγότερα απ’ όσα αναγράφεται στο πακέτο. Προσθέτουμε την κρέμα μανιταριών και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να πήξει και να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια τις μισές ποσότητες από τα τυριά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε πιάτα, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζουμε από πάνω με τα υπόλοιπα λεπτοτριμμένα τυριά.

 

Για την κρέμα μανιταριών

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μανιτάρια σοτέ και το τυρί κρέμα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει η κρέμα χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά έτσι ώστε να έχουμε έναν χαμηλό βρασμό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το καπάκι, αφαιρούμε το θυμάρι και μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στον κάδο ενός μπλέντερ. Προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτέ, το τυρί κρέμα και αλέθουμε μέχρι να έχουμε ομοιογενές αποτέλεσμα.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Για το πιάτο

Για την κρέμα μανιταριών

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 15 γρ. πορτσίνι αποξηραμένα
  • 15 γρ. σιτάκε αποξηραμένα
  • 70 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
  • 5 γρ. θυμάρι
  • κοτσάνια από τα μανιτάρια
  • 80 γρ. μανιτάρια σοτέ
  • 100 γρ. τυρί κρέμα

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια φαρδιά κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε τα μανιτάρια, ελαιόλαδο, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι τα μανιτάρια να πάρουν έντονο καστανό χρώμα περιμετρικά. Αφαιρούμε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο, κρατάμε τα μισά για την κρέμα μανιταριών και τα άλλα μισά για το πιάτο. Ρίχνουμε τον ζωμό στο τηγάνι και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τα MISKO Τορτελίνι με τυριά Τρικολόρε και βράζουμε για 3 λεπτά λιγότερα απ’ όσα αναγράφεται στο πακέτο. Προσθέτουμε την κρέμα μανιταριών και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να πήξει και να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια τις μισές ποσότητες από τα τυριά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε πιάτα, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζουμε από πάνω με τα υπόλοιπα λεπτοτριμμένα τυριά.

 

Για την κρέμα μανιταριών

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μανιτάρια σοτέ και το τυρί κρέμα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει η κρέμα χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά έτσι ώστε να έχουμε έναν χαμηλό βρασμό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το καπάκι, αφαιρούμε το θυμάρι και μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στον κάδο ενός μπλέντερ. Προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτέ, το τυρί κρέμα και αλέθουμε μέχρι να έχουμε ομοιογενές αποτέλεσμα.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner