Κριθαράκι “γιουβέτσι” με λαχανικά και πέστο βασιλικού Κριθαράκι “γιουβέτσι” με λαχανικά και πέστο βασιλικού

Κριθαράκι “γιουβέτσι” με λαχανικά και πέστο βασιλικού

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4 (13 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το γιουβέτσι και το τελείωμα του πιάτου

  • 1,5 κιλό ζωμός κοτόπουλου
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ.  κριθαράκι
  • 120 γρ. κολοκύθι σε μικρά, καρέ
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μικρά καρέ
  • 70 γρ. σπαράγγια, βρασμένα
  • 80 γρ.  ντοματίνια ψητά
  • 80 γρ. ξινομυζήθρα
  • 50 γρ. παρμεζάνα, φλέικς
  • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 20 γρ. σκορδόλαδο
  • πέστο βασιλικού
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το γιουβέτσι και το τελείωμα του πιάτου

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια παρασκευής.

Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. 

Προσθέτουμε το κριθαράκι και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό σε δόσεις, ενώ χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς, περιμένοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναρίξουμε. 

Αλατίζουμε και μερικά λεπτά (3-4) πριν θεωρήσουμε ότι το κριθαράκι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα λαχανικά εκτός από τα βρασμένα σπαράγγια και τα ψητά ντοματίνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να έρθει το επιθυμητό χύλωμα. 

Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα ψητά ντοματίνια  και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 

Προσθέτουμε την ξινομυζήθρα, την παρμεζάνα, το ξύσμα, το πέστο βασιλικού, το σκορδόλαδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Σερβίρουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε για το γαρνίρισμα του πιάτου μερικά επιπλέον ψητά ντοματίνια, ξινομυζήθρα και παρμεζάνα.

Για το γιουβέτσι και το τελείωμα του πιάτου

  • 1,5 κιλό ζωμός κοτόπουλου
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ.  κριθαράκι
  • 120 γρ. κολοκύθι σε μικρά, καρέ
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μικρά καρέ
  • 70 γρ. σπαράγγια, βρασμένα
  • 80 γρ.  ντοματίνια ψητά
  • 80 γρ. ξινομυζήθρα
  • 50 γρ. παρμεζάνα, φλέικς
  • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 20 γρ. σκορδόλαδο
  • πέστο βασιλικού
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το γιουβέτσι και το τελείωμα του πιάτου

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια παρασκευής.

Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. 

Προσθέτουμε το κριθαράκι και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό σε δόσεις, ενώ χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς, περιμένοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναρίξουμε. 

Αλατίζουμε και μερικά λεπτά (3-4) πριν θεωρήσουμε ότι το κριθαράκι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα λαχανικά εκτός από τα βρασμένα σπαράγγια και τα ψητά ντοματίνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να έρθει το επιθυμητό χύλωμα. 

Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα ψητά ντοματίνια  και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 

Προσθέτουμε την ξινομυζήθρα, την παρμεζάνα, το ξύσμα, το πέστο βασιλικού, το σκορδόλαδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Σερβίρουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε για το γαρνίρισμα του πιάτου μερικά επιπλέον ψητά ντοματίνια, ξινομυζήθρα και παρμεζάνα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER