Στήθος πάπιας σοτέ μαριναρισμένο με λεβάντα και σάλτσα από ρόδι και κονιάκ και πορτοκάλι

Στήθος πάπιας σοτέ μαριναρισμένο με λεβάντα και σάλτσα από ρόδι και κονιάκ και πορτοκάλι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 3.7 (18 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την πάπια

  • 5 γρ. μάραθος, ξερός, σπασμένος
  • 20 γρ. αλάτι, χοντρό
  • 2,5 γρ. κόλιανδρος ξερός, σπασμένος
  • 2 γρ. σπόροι λεβάντας
  • 500 γρ. στήθος πάπιας
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 5 γρ. κονιάκ
  • 5 γρ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • σάλτσα ρόδι

Για τη σάλτσα ρόδι

  • 600 γρ. χυμό ρόδι
  • 20 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 60 γρ. μέλι
  • 300 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • φρέσκο θυμάρι
  • 80 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 150 γρ. ρόδι, σπόρους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πάπια

Χτυπάμε στο μπλέντερ το μάραθο, το αλάτι, τον κόλιανδρο, τη λεβάντα, το ξύσμα, το κονιάκ, το θυμάρι και το πιπέρι και φτιάχνουμε μια πάστα. Αλείφουμε το στήθος πάπιας καλά, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες, να μαριναριστεί.
Ξεπλένουμε με νερό και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, ώστε να μην έχει καθόλου υγρά. Τοποθετούμε την πάπια με το δέρμα προς τα κάτω σε ένα μεγάλο τηγάνι, που μπορεί να μπει στο φούρνο, βάζουμε σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε μέχρι το δέρμα να γίνει τραγανό και λεπτό, για περίπου 15 λεπτά.
Μεταφέρουμε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνουμε στο βαθμό της αρεσκείας μας. Για ένα στήθος περίπου 250 γρ. ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με τη σάλτσα ρόδι.

Για τη σάλτσα ρόδι

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του ροδιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/3 της ποσότητας. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και φέρνουμε  σε βρασμό. Σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ και αποκτήσει σύσταση σάλτσας. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Σουρώνουμε, προσθέτουμε τους σπόρους ρόδι και σερβίρουμε μαζί με την πάπια. 

Για την πάπια

  • 5 γρ. μάραθος, ξερός, σπασμένος
  • 20 γρ. αλάτι, χοντρό
  • 2,5 γρ. κόλιανδρος ξερός, σπασμένος
  • 2 γρ. σπόροι λεβάντας
  • 500 γρ. στήθος πάπιας
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 5 γρ. κονιάκ
  • 5 γρ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • σάλτσα ρόδι

Για τη σάλτσα ρόδι

  • 600 γρ. χυμό ρόδι
  • 20 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 60 γρ. μέλι
  • 300 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • φρέσκο θυμάρι
  • 80 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 150 γρ. ρόδι, σπόρους

Για την πάπια

Χτυπάμε στο μπλέντερ το μάραθο, το αλάτι, τον κόλιανδρο, τη λεβάντα, το ξύσμα, το κονιάκ, το θυμάρι και το πιπέρι και φτιάχνουμε μια πάστα. Αλείφουμε το στήθος πάπιας καλά, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες, να μαριναριστεί.
Ξεπλένουμε με νερό και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, ώστε να μην έχει καθόλου υγρά. Τοποθετούμε την πάπια με το δέρμα προς τα κάτω σε ένα μεγάλο τηγάνι, που μπορεί να μπει στο φούρνο, βάζουμε σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε μέχρι το δέρμα να γίνει τραγανό και λεπτό, για περίπου 15 λεπτά.
Μεταφέρουμε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνουμε στο βαθμό της αρεσκείας μας. Για ένα στήθος περίπου 250 γρ. ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με τη σάλτσα ρόδι.

Για τη σάλτσα ρόδι

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του ροδιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/3 της ποσότητας. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και φέρνουμε  σε βρασμό. Σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ και αποκτήσει σύσταση σάλτσας. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Σουρώνουμε, προσθέτουμε τους σπόρους ρόδι και σερβίρουμε μαζί με την πάπια. 

TAGS

Σοτέ

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER