ΡΟΔΙ

ΡΟΔΙ

Καρπός οπωροφόρου δέντρου, με καταγωγή από την Περσία.

Η σφιχτή ροζ ως κόκκινη δερματώδης φλούδα του, περικλείει μέσα της κοιλότητες με νευρώδη τοιχώματα που περιέχουν σπόρους, οι οποίοι περιβάλλονται από σάκους κόκκινης, γλυκιάς και χυμώδους σάρκας.

Οι ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του ροδιού είναι γνωστές από τα αρχαία χρόνια γι’ αυτό χρησιμοποιούταν τόσο στην καθημερινή διατροφή όσο και σαν φάρμακο. Πράγματι, πρόκειται για έναν καρπό με μεγάλη θρεπτική αξία, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες  και ιχνοστοιχεία ενώ έχει και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Γι’ αυτό προφανώς και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ως σύμβολο καλοτυχίας και γονιμότητας.

Η εμφάνιση των ροδιών είναι υπέροχη και λειτουργούν συχνά ως ντεκόρ. Στην μαγειρική, οι σπόροι τους χρησιμοποιούνται σε φρουτοσαλάτες, σε ανάμεικτες πράσινες σαλάτες, σε σάλτσες και συνταγές με κοτόπουλο, ψάρια και πιάτα ρυζιού, ειδικά στην ανατολική Μεσόγειο. Επίσης γίνονται χυμός, λικέρ, σιρόπι αλλά και υλικό διάφορων γλυκισμάτων. Από το χυμό ροδιού φτιάχνεται και η γνωστή «γρεναδίνη».

Στην αγορά, προτιμήστε τα βαριά ρόδια με γυαλιστερή και σφιχτή επιδερμίδα.

Φυλάσσετε τα ρόδια σε θερμοκρασία δωματίου.  Αν θέλετε να τα διατηρήσετε για αρκετούς μήνες, μπορείτε να τα φυλάξετε στο κάτω μέρος του ψυγείου ή ακόμα να φυλάξετε τους σπόρους του ροδιού στην κατάψυξη, κλεισμένους σε ειδική συσκευασία.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner