Κοτόπουλο φρικασέ με χόρτα και σπαράγγια Κοτόπουλο φρικασέ με χόρτα και σπαράγγια

Κοτόπουλο φρικασέ με χόρτα και σπαράγγια

ΓΙΑ 4-6 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (23 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 1 κοτόπουλο (1,5-2 κιλά), κομμένο σε μερίδες
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 150 γρ. πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 150 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 500 γρ. σταμναγκάθι, καθαρισμένο
  • 150 γρ. μυρώνι, καθαρισμένο
  • 250 γρ. καυκαλήθρα, καθαρισμένη
  • 250 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε 4 κομμάτια
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 10 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
  • χυμό λεμόνι
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και πετάμε τα λίπη. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο και τη σελινόριζα. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί αφήνοντάς το να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον ζωμό.
Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φέρνουμε τον ζωμό σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τον ζωμό και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τα χόρτα και τα σπαράγγια στον ζωμό και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Σουρώνουμε τον ζωμό σε σήτα και τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα, ενώ διατηρούμε τα χόρτα στην αρχική κατσαρόλα.
Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ. Με αργή και σταθερή ροή, και ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό του φαγητού μέσα στους κρόκους Επαναφέρουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς.
Προσθέτουμε τον μάραθο, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση. Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τα χόρτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Για το πιάτο

  • 1 κοτόπουλο (1,5-2 κιλά), κομμένο σε μερίδες
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 150 γρ. πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 150 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 500 γρ. σταμναγκάθι, καθαρισμένο
  • 150 γρ. μυρώνι, καθαρισμένο
  • 250 γρ. καυκαλήθρα, καθαρισμένη
  • 250 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε 4 κομμάτια
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 10 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
  • χυμό λεμόνι
  • αλάτι

Για το πιάτο

Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και πετάμε τα λίπη. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο και τη σελινόριζα. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί αφήνοντάς το να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον ζωμό.
Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φέρνουμε τον ζωμό σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τον ζωμό και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τα χόρτα και τα σπαράγγια στον ζωμό και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Σουρώνουμε τον ζωμό σε σήτα και τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα, ενώ διατηρούμε τα χόρτα στην αρχική κατσαρόλα.
Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ. Με αργή και σταθερή ροή, και ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό του φαγητού μέσα στους κρόκους Επαναφέρουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς.
Προσθέτουμε τον μάραθο, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση. Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τα χόρτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER