VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Τοποθετούμε το κουσκούς και τα αποξηραμένα φρούτα σε ένα σκεύος, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό μέσα στο κουσκούς ανακατεύοντας με ένα πιρούνι.
Σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά με ένα πιρούνι για να το αφρατέψουμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το αμύγδαλο, το ξύσμα, τον μαϊντανό, το τσάιβς και το πιπέρι, καθώς και λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.
Tip:
Το κουσκούς δεν θέλει καθόλου βράσιμο γιατί είναι πολύ μικρό και μαγειρεύεται αμέσως. Μπορείτε να το συνδυάσετε με όποια άλλα υλικά σάς αρέσουν και είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι.
Σχόλια