Αποξηραμένη ρώγα ορισμένων ποικιλιών σταφυλιού. Γνωστή είναι η κορινθιακή, που προέρχεται από μικρά αποξηραμένα σταφύλια και χρησιμοποιείται σε πιλάφι, ντολμάδες και επιδόρπια, ενώ μπορεί να μουλιάσει σε λικέρ πριν χρησιμοποιηθεί στη ζαχαροπλαστική, και η σουλτανίνα, η οποία έχει ανοιχτόχρωμη φλούδα και χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, ενώ προστίθεται επίσης σε μούσλι, σαλάτες, πιλάφι, πιάτα με κάρι, σε γεμίσεις και σε παρασκευές κατσαρόλας.