Κρεμμυδόσουπα βελουτέ & φουρνιστή μπρουσκέτα με τυριά Κρεμμυδόσουπα βελουτέ & φουρνιστή μπρουσκέτα με τυριά

Κρεμμυδόσουπα βελουτέ & φουρνιστή μπρουσκέτα με τυριά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.7 (86 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σούπα

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 kg  κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό ζωμός κοτόπουλου
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 2 φύλλα δάφνη
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα (4 μπρουσκέτες)

  • 4 φέτες ψωμί χωριάτικο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. έμενταλ, τριμμένο
  • 120 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σούπα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και έπειτα τα κρεμμύδια. Τ' αλατίζουμε και τα σοτάρουμε, ανακατεύοντάς τα συχνά. Μόλις τα κρεμμύδια χάσουν τα υγρά τους και μαλακώσουν αρκετά (υπομονή, η διαδικασία παίρνει τουλάχιστον 20 λεπτά), δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να καραμελώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη δάφνη. Αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε τη σούπα για μισή ώρα περίπου.

Δοκιμάζουμε, αλατίζουμε και προσθέτουμε το θυμάρι και το πιπέρι.

Σ' ένα μπλέντερ, αλέθουμε καλά τη σούπα, μέχρι να έχει ωραία και κρεμώδη υφή. Σερβίρουμε τη σούπα με μια φέτα ψωμιού (μπρουσκέτα) σε κάθε πιάτο.

Για το γαρνίρισμα (4 μπρουσκέτες)

Μ' ένα πινέλο, αλείφουμε με το ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού.

Τρίβουμε το σκόρδο με την κομμένη του πλευρά πάνω στις φέτες, ώστε να αφήσει το άρωμά του διακριτικά.

Τοποθετούμε τις φέτες σ' ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα στην πάνω τους πλευρά.

Tις βγάζουμε από τον φούρνο και τις καλύπτουμε με τα τυριά. Τις ξαναβάζουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Για τη σούπα

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 kg  κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό ζωμός κοτόπουλου
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 2 φύλλα δάφνη
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα (4 μπρουσκέτες)

  • 4 φέτες ψωμί χωριάτικο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. έμενταλ, τριμμένο
  • 120 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση

Για τη σούπα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και έπειτα τα κρεμμύδια. Τ' αλατίζουμε και τα σοτάρουμε, ανακατεύοντάς τα συχνά. Μόλις τα κρεμμύδια χάσουν τα υγρά τους και μαλακώσουν αρκετά (υπομονή, η διαδικασία παίρνει τουλάχιστον 20 λεπτά), δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να καραμελώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη δάφνη. Αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε τη σούπα για μισή ώρα περίπου.

Δοκιμάζουμε, αλατίζουμε και προσθέτουμε το θυμάρι και το πιπέρι.

Σ' ένα μπλέντερ, αλέθουμε καλά τη σούπα, μέχρι να έχει ωραία και κρεμώδη υφή. Σερβίρουμε τη σούπα με μια φέτα ψωμιού (μπρουσκέτα) σε κάθε πιάτο.

Για το γαρνίρισμα (4 μπρουσκέτες)

Μ' ένα πινέλο, αλείφουμε με το ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού.

Τρίβουμε το σκόρδο με την κομμένη του πλευρά πάνω στις φέτες, ώστε να αφήσει το άρωμά του διακριτικά.

Τοποθετούμε τις φέτες σ' ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα στην πάνω τους πλευρά.

Tις βγάζουμε από τον φούρνο και τις καλύπτουμε με τα τυριά. Τις ξαναβάζουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner