VIDEO DIRECTIONS
Για τις γαρίδες με κάρι, γάλα καρύδας, σπανάκι και λάιμ
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις αλατίζουμε και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αποσύρουμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα απαλό χρυσαφένιο χρώμα.
Ρίχνουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι τα υλικά να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και φέρνουμε σε βρασμό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να μαραθεί. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό.
Επαναφέρουμε τις γαρίδες, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λάιμ, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ με το νερό, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Σχόλια