Ρύζι με γαρίδες, ελιές Καλαμών και κόκκινα φασόλια Ρύζι με γαρίδες, ελιές Καλαμών και κόκκινα φασόλια

Ρύζι με γαρίδες, ελιές Καλαμών και κόκκινα φασόλια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.3 (16 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. ρύζι, μαγειρεμένο
  • 120 γρ.  φασόλια κόκκινα ΕΔΕΜ
  • 350 γρ. ντομάτα, σε μικρά καρέ
  • 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλι
  • 45 γρ. ελιές Καλαμών ΕΔΕΜ, κομμένες σε ροδέλα
  • 20 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 lime ξύσμα και χυμό (προαιρετικά)
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και λίγο νερό εάν είναι απαραίτητο. Ανακατεύουμε έτσι ώστε να μοιραστούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα και να ζεσταθεί το ρύζι. Προσθέτουμε τα κόκκινα φασόλια ΕΔΕΜ, την ντομάτα καρέ και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και τις ελιές Καλαμών ΕΔΕΜ. Προσθέτουμε λίγο χυμό ή ξύσμα lime.                                             

 

Tips: Κρατείστε τα κελύφη και τα κεφάλια από τις καθαρισμένες γαρίδες και ετοιμάστε έναν ζωμό θαλασσινών που διατηρείται στο ψυγείο.

Για το πιάτο

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. ρύζι, μαγειρεμένο
  • 120 γρ.  φασόλια κόκκινα ΕΔΕΜ
  • 350 γρ. ντομάτα, σε μικρά καρέ
  • 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλι
  • 45 γρ. ελιές Καλαμών ΕΔΕΜ, κομμένες σε ροδέλα
  • 20 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 lime ξύσμα και χυμό (προαιρετικά)
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και λίγο νερό εάν είναι απαραίτητο. Ανακατεύουμε έτσι ώστε να μοιραστούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα και να ζεσταθεί το ρύζι. Προσθέτουμε τα κόκκινα φασόλια ΕΔΕΜ, την ντομάτα καρέ και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και τις ελιές Καλαμών ΕΔΕΜ. Προσθέτουμε λίγο χυμό ή ξύσμα lime.                                             

 

Tips: Κρατείστε τα κελύφη και τα κεφάλια από τις καθαρισμένες γαρίδες και ετοιμάστε έναν ζωμό θαλασσινών που διατηρείται στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER