Στριφτάδια με λαχανικά και ξινομυζήθρα Στριφτάδια με λαχανικά και ξινομυζήθρα

Στριφτάδια με λαχανικά και ξινομυζήθρα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (10 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 80 γρ. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε μέτρια καρέ
  • 100 γρ. κολοκύθια, κομμένα σε μέτρια καρέ
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
    30 γρ. σκορδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες ψητές, κομμένες σε μέτρια καρέ
  • 80 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 800 γρ. ζωμός ψητών λαχανικών
  • 800 γρ. στιφτάδι βρασμένο
  • 20 γρ. σκορδόλαδο
  • 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 4 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 4 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 220 γρ. ξινομυζήθρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να μισό - μαγειρευτούν. Προσθέτουμε το κολοκύθι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και αυτό. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα ντοματίνια, τον ζωμό λαχανικών και φέρνουμε σε βρασμό. Αλατίζουμε, προσθέτουμε, τα στριφτάδια και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά και να χυλώσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε βούτυρο, παρμεζάνα, σκορδόλαδο, ομογενοποιούμε και στην συνέχεια προσθέτουμε μαϊντανό, βασιλικό και ξινομυζήθρα. Αλατίζουμε αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

Για το πιάτο

  • 80 γρ. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε μέτρια καρέ
  • 100 γρ. κολοκύθια, κομμένα σε μέτρια καρέ
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
    30 γρ. σκορδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες ψητές, κομμένες σε μέτρια καρέ
  • 80 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 800 γρ. ζωμός ψητών λαχανικών
  • 800 γρ. στιφτάδι βρασμένο
  • 20 γρ. σκορδόλαδο
  • 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 4 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 4 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 220 γρ. ξινομυζήθρα

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να μισό - μαγειρευτούν. Προσθέτουμε το κολοκύθι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και αυτό. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα ντοματίνια, τον ζωμό λαχανικών και φέρνουμε σε βρασμό. Αλατίζουμε, προσθέτουμε, τα στριφτάδια και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά και να χυλώσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε βούτυρο, παρμεζάνα, σκορδόλαδο, ομογενοποιούμε και στην συνέχεια προσθέτουμε μαϊντανό, βασιλικό και ξινομυζήθρα. Αλατίζουμε αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER