
VIDEO DIRECTIONS
Για τη σάλτσα από πιπεριές και μανιτάρια
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αν χρειάζεται. Αλατίζουμε, ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μυρίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και λίγο νερό, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το ξύσμα του λεμονιού και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αλατίζουμε, αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε μαζί με το πιλάφι και τους κεφτέδες. Γαρνίρουμε με το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι.
Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το καρότο, το τζίντζερ και στη συνέχεια το σκόρδο, μέχρι αυτό να μυρίσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κρυώνουμε το μείγμα των λαχανικών και το τοποθετούμε σε ένα μπολ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και λίγο λιγότερο από ολόκληρο το αυγό.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος 50 γρ. τον καθένα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τους κεφτέδες. Εναλλακτικά, μπορούμε να σοτάρουμε τους κεφτέδες ή να τους ψήσουμε σε λαδόκολλα στον φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για το πιλάφι
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Αλατίζουμε και προσθέτουμε το ρύζι, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά περίπου, μέχρι να αισθανθούμε το διακριτικό του άρωμα.
Προσθέτουμε τον ζωμό και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι. Εναλλακτικά, τοποθετούμε το σκεπασμένο σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο και μαγειρεύουμε στους 160°C για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από τη φωτιά το ρύζι και το αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά με το καπάκι στην άκρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια πιρούνα, προσέχοντας να μη σπάσουμε το ρύζι και να το διατηρήσουμε σπυρωτό.
Σχόλια