ΠΙΛΑΦΙ

ΠΙΛΑΦΙ

Τρόπος μαγειρέματος του ρυζιού κατά τον οποίο το ρύζι βράζει σε σκεπασμένο σκεύος με την ακριβή ποσότητα του υγρού που χρειάζεται ώστε να μαγειρευτεί. Η κλασική συνταγή περιλαμβάνει κρεμμύδι, βούτυρο και φύλλα δάφνης. Χαρακτηριστικό στο πιλάφι είναι η τελική σπυρωτή υφή του, που οφείλεται τόσο στον τρόπο μαγειρέματος, όσο και στο είδος του ρυζιού. Η λέξη προέρχεται από το περσικό «pulaw», αν και οι περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες έχουν δανειστεί την τουρκική μορφή «pilav».

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner