VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του. Βγάζουμε από την κατσαρόλα και πετάμε τα λίπη.
Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο καστανό χρώμα σε όλες τους τις πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές αλατίζουμε ελαφρώς και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα τα κρεμμύδια και να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέγιστο, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό, επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φέρνουμε το φαγητό σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά έτσι ώστε να σιγοβράζει. Προσθέτουμε τη δάφνη, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, για περίπου 1 ώρα. Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο και η σάλτσα έχει δέσει αρκετά προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε πιάτα και προσθέτουμε φρέσκο ελαιόλαδο και πιπέρι από πάνω.
Tips: *Το μαγείρεμα αυτού του φαγητού μπορεί να γίνει και στον φούρνο στους 140°C. Ο φούρνος αποτελεί μια καλή επιλογή γιατί μας αδειάζει τον χώρο από τις εστίες και δεν χρειάζεται να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο φαγητό την ώρα του μαγειρέματος.
* Αν η σάλτσα είναι αραιή, μπορούμε να τη βράσουμε για λίγη ώρα χωριστά από το κοτόπουλο, ώστε να συμπυκνωθεί στην πυκνότητα που επιθυμούμε.
Σχόλια