Σούπα βελουτέ από σελινόριζα Σούπα βελουτέ από σελινόριζα

Σούπα βελουτέ από σελινόριζα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (47 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σούπα

  • 200 γρ. σελινόριζα, καρέ
  • 200 γρ. γάλα
  • 400 γρ. νερό
  • 60 γρ. κάστανο, προβρασμένο
  • 55 γρ. πράσινο μήλο, σε φέτες
  • 30 γρ. κάστανο προβρασμένο, σε φλέικς
  • 50 γρ. πράσινο μήλο σέλερυ μιξ
  • 2 γρ. προσούτο τραγανό
  • αλάτι
  • μέλι καστανιάς (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • μαύρο πιπέρι

Για το πράσινο μήλο σέλερι μιξ

  • 150 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. μήλο πράσινο, κομμένο μπρουνουάζ
  • 6 γρ. σέλερι, κομμένο μπρουνουάζ
  • 1,5 γρ.  χυμός λεμόνι
  •  0,60 γρ. ξύσμα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σούπα

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μήλο, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά η σελινόριζα. Προσθέτουμε το μήλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα.  Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ και αλέθουμε.  Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται.  Περνάμε από πολύ λεπτή σήτα, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα φλέικς κάστανου, το μιξ από μήλο και σέλερυ, το προσούτο, λίγο ελαιόλαδο και  φρέσκο μαύρο πιπέρι .

Για το πράσινο μήλο σέλερι μιξ

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι , βράζοντας το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί πολύ καλά η ζάχαρη και κρυώνουμε. Τοποθετούμε το μήλο μέσα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από το σιρόπι και τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

 

 Tip

Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα με τη κατσαρόλα ή σε ένα μπωλ στο κέντρο από το γιορτινό σας τραπέζι και να βάλετε γύρω γύρω σε ένα δίσκο όλα τα υπόλοιπα υλικά, δίνοντας έτσι την επιλογή στους καλεσμένους σας, να διαλέξουν όποιον συνδυασμό θέλουν για να εμπλουτίσουν τη σούπα τους.

Για τη σούπα

  • 200 γρ. σελινόριζα, καρέ
  • 200 γρ. γάλα
  • 400 γρ. νερό
  • 60 γρ. κάστανο, προβρασμένο
  • 55 γρ. πράσινο μήλο, σε φέτες
  • 30 γρ. κάστανο προβρασμένο, σε φλέικς
  • 50 γρ. πράσινο μήλο σέλερυ μιξ
  • 2 γρ. προσούτο τραγανό
  • αλάτι
  • μέλι καστανιάς (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • μαύρο πιπέρι

Για το πράσινο μήλο σέλερι μιξ

  • 150 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. μήλο πράσινο, κομμένο μπρουνουάζ
  • 6 γρ. σέλερι, κομμένο μπρουνουάζ
  • 1,5 γρ.  χυμός λεμόνι
  •  0,60 γρ. ξύσμα λεμόνι

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σούπα

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μήλο, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά η σελινόριζα. Προσθέτουμε το μήλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα.  Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ και αλέθουμε.  Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται.  Περνάμε από πολύ λεπτή σήτα, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα φλέικς κάστανου, το μιξ από μήλο και σέλερυ, το προσούτο, λίγο ελαιόλαδο και  φρέσκο μαύρο πιπέρι .

Για το πράσινο μήλο σέλερι μιξ

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι , βράζοντας το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί πολύ καλά η ζάχαρη και κρυώνουμε. Τοποθετούμε το μήλο μέσα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από το σιρόπι και τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

 

 Tip

Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα με τη κατσαρόλα ή σε ένα μπωλ στο κέντρο από το γιορτινό σας τραπέζι και να βάλετε γύρω γύρω σε ένα δίσκο όλα τα υπόλοιπα υλικά, δίνοντας έτσι την επιλογή στους καλεσμένους σας, να διαλέξουν όποιον συνδυασμό θέλουν για να εμπλουτίσουν τη σούπα τους.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner