VIDEO DIRECTIONS
Για τους πατατοκεφτέδες με τυριά
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα πάνκο με τα πατατάκια
Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι μέχρι να έχουν μείνει πολύ μικρά κομμάτια πατάτας. Προσθέτουμε τη γραβιέρα ΟΛΥΜΠΟΣ, το κεφαλοτύρι ΟΛΥΜΠΟΣ, την μπεσαμέλ, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο στο μείγμα του πατατοκεφτέ.
Πλάθουμε σε μπαλάκια των 40 γρ. και περνάμε τον κάθε κεφτέ πρώτα από το ασπράδι και μετά από το μείγμα με το πάνκο και τα πατατάκια. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά τη διαδικασία του παναρίσματος ώστε να έχουμε καλύτερη κρούστα.
Σε ένα κατσαρολάκι με ηλιέλαιο που έχουμε ζεστάνει στους 175C προσθέτουμε λίγους παναρισμένους κεφτέδες σε κάθε τηγανιά ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανοί. Αφαιρούμε τους κεφτέδες με μία τρυπητή κουτάλα σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τηγανιστούν όλοι οι κεφτέδες.
Για τις ψημένες πατάτες
Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140C μέχρι να μαλακώσουν στο εσωτερικό τους, για περίπου 2 ώρες.
Σχόλια