VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Σε ένα σκεύος τοποθετούμε το κοτόπουλο και αλατίζουμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, και το αποσύρουμε σ' ένα σκεύος.
Επαναφέρουμε το τηγάνι στην εστία σε δυνατή ένταση, ρίχνουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο και προσθέτουμε το λάχανο, το καρότο, τις πιπεριές, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να παραμείνουν τραγανά, για 2 με 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, για ένα λεπτό περίπου.
Προσθέτουμε τα αβγά, σπάμε ανακατεύοντας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 με 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Επαναφέρουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε τη σάλτσα, τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν σωστά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι και φρέσκο κόλιανδρο.
Για τη σάλτσα σόγια-μέλι
Διαλύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε η σάλτσα να σιγοβράζει, και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ σιγά σιγά και παράλληλα ανακατεύοντας μ' ένα σύρμα, ώστε να ενσωματωθεί στη σάλτσα.
Βράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κορν φλάουρ και να πήξει η σάλτσα για 5 λεπτά περίπου.
Τέλος σουρώνουμε περνώντας τη σάλτσα από μία σήτα.
Tip:
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα σε νουντλς ή ακόμα και σε μαγειρευτά.
*Εάν δεν δέσετε τη σάλτσα μπορείτε να μαρινάρετε κρέας, ψάρι ή ακόμα και λαχανικά.
Σχόλια