Σάντουιτς croque madame Σάντουιτς croque madame

Σάντουιτς croque madame

Για 1 σάντουιτς 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (9 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το Croque Madame

  • 100 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 40 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 40 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 20 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 φέτες ζαμπόν
  • 20 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 2 φέτες μπριός
  • 1τεμ. αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το Croque Madame

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα τυριά.


Με ένα στρογγυλό τσέρκι, κόβουμε στο κέντρο τη μία φέτα του μπριός χωρίς όμως να αφαιρέσουμε το κομμένο κομμάτι. Απλώνουμε τις φέτες στον πάγκο εργασίας και τις αλείφουμε με τη μουστάρδα και τη μισή μπεσαμέλ. Μοιράζουμε το μείγμα των τυριών και στις δύο φέτες κρατώντας λίγο για το τελείωμα. Προσθέτουμε μία  φέτα ζαμπόν και ενώνουμε τις δύο φέτες δημιουργώντας ένα σάντουιτς, προσέχοντας να έχουμε την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

 

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τοποθετούμε το σάντουιτς με τη κομμένη πλευρά στο τηγάνι. Δίνουμε ωραίο χρώμα και με μία σπάτουλα γυρίζουμε το σάντουιτς και δίνουμε χρώμα και στην άλλη πλευρά.
 

Αφού το σάντουιτς έχει πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές το αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα ταψί.

Αφαιρούμε το κομμένο κομμάτι από την πάνω φέτα του σάντουιτς και στη τρύπα που έχει δημιουργηθεί, σπάμε μέσα ένα αυγό και αλατίζουμε.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C  μέχρι να αρχίσει να ψήνεται το αυγό χωρίς να ψηθεί ο κρόκος για 7’ περίπου. Βγάζουμε από τον φούρνο το σάντουιτς, απλώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ από πάνω και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.

 

Ανεβάζουμε τον φούρνο στους 200°C και ψήνουμε για περίπου 5΄λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

 

Tip :

*Αν χρησιμοποιήσουμε άλλο είδος ψωμιού που δεν είναι πλούσιο σε λιπαρά όπως το μπριός, προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο βούτυρο για το σοτάρισμα.

*Για μεγαλύτερη ευκολία στην εκτέλεση μπορούμε να τηγανίσουμε το αυγό χωριστά και να τα σερβίρουμε από πάνω

Για το Croque Madame

  • 100 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 40 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 40 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 20 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 φέτες ζαμπόν
  • 20 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 2 φέτες μπριός
  • 1τεμ. αυγό

VIDEO DIRECTIONS

Για το Croque Madame

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα τυριά.


Με ένα στρογγυλό τσέρκι, κόβουμε στο κέντρο τη μία φέτα του μπριός χωρίς όμως να αφαιρέσουμε το κομμένο κομμάτι. Απλώνουμε τις φέτες στον πάγκο εργασίας και τις αλείφουμε με τη μουστάρδα και τη μισή μπεσαμέλ. Μοιράζουμε το μείγμα των τυριών και στις δύο φέτες κρατώντας λίγο για το τελείωμα. Προσθέτουμε μία  φέτα ζαμπόν και ενώνουμε τις δύο φέτες δημιουργώντας ένα σάντουιτς, προσέχοντας να έχουμε την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

 

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τοποθετούμε το σάντουιτς με τη κομμένη πλευρά στο τηγάνι. Δίνουμε ωραίο χρώμα και με μία σπάτουλα γυρίζουμε το σάντουιτς και δίνουμε χρώμα και στην άλλη πλευρά.
 

Αφού το σάντουιτς έχει πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές το αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα ταψί.

Αφαιρούμε το κομμένο κομμάτι από την πάνω φέτα του σάντουιτς και στη τρύπα που έχει δημιουργηθεί, σπάμε μέσα ένα αυγό και αλατίζουμε.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C  μέχρι να αρχίσει να ψήνεται το αυγό χωρίς να ψηθεί ο κρόκος για 7’ περίπου. Βγάζουμε από τον φούρνο το σάντουιτς, απλώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ από πάνω και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.

 

Ανεβάζουμε τον φούρνο στους 200°C και ψήνουμε για περίπου 5΄λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

 

Tip :

*Αν χρησιμοποιήσουμε άλλο είδος ψωμιού που δεν είναι πλούσιο σε λιπαρά όπως το μπριός, προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο βούτυρο για το σοτάρισμα.

*Για μεγαλύτερη ευκολία στην εκτέλεση μπορούμε να τηγανίσουμε το αυγό χωριστά και να τα σερβίρουμε από πάνω

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ