Παραδοσιακή σπιτική σάλτσα των ευρωπαϊκών χωρών, άρχισε να τυποποιείται στις αρχές του 20ού αιώνα στις ΗΠΑ. Είναι ένα γαλάκτωμα που δημιουργείται από μείγμα ωμών αυγών με την προσθήκη λαδιού και ξιδιού ή λεμονιού. Η γαλλική εκδοχή περιέχει μουστάρδα, σε αντίθεση με την ιταλική και ισπανική, στις οποίες δεν χρησιμοποιείται μουστάρδα ενώ το λάδι είναι ελαιόλαδο. Επειδή τα αυγά είναι ωμά, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται παστεριωμένα, τα οποία είναι διαθέσιμα πλέον στην αγορά. Συνοδεύει κρεατικά, ψαρικά, ζυμαρικά, σαλάτες, πατάτες και κρύα σάντουιτς.