Μπριός   Μπριός

Μπριός

ΓΙΑ 1 ΚΙΛΟ 1020 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (86 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπριός

  • 70 γρ. γάλα
  • 15 γρ. μαγιά νωπή
  • 15 γρ. αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 6 αυγά
  • 350 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 15 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα μπριός

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι και το αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τη μαγιά και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε
να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.

Τοποθετούμε στο μίξερ το εξάρτημα του γάντζου, προσθέτουμε το βούτυρο σιγά σιγά περιμένοντας να ομογενοποιηθεί προτού προσθέσουμε το επόμενο κομμάτι, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι  και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 25’ λεπτά περίπου, μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική και γυαλιστερή ζύμη. Στρώνουμε τη ζύμη μέσα σε ένα μπολ, τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ σε έναν πάγκο και την πατάμε ώστε να ξεφουσκώσει.
Την ξαναστρώνουμε σε φόρμα ψησίματος και αλείφουμε με αυγό. Σκεπάζουμε με πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 3 ώρες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του μπριός, για περίπου 45’ λεπτά. Αποσύρουμε και τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσει.

 

Tip:

*Το μπριός είναι ιδανικό για αυγόφετες French toast, αυγά μπένετικτ.

Για τα μπριός

  • 70 γρ. γάλα
  • 15 γρ. μαγιά νωπή
  • 15 γρ. αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 6 αυγά
  • 350 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 15 γρ. ζάχαρη

VIDEO DIRECTIONS

Για τα μπριός

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι και το αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τη μαγιά και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε
να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.

Τοποθετούμε στο μίξερ το εξάρτημα του γάντζου, προσθέτουμε το βούτυρο σιγά σιγά περιμένοντας να ομογενοποιηθεί προτού προσθέσουμε το επόμενο κομμάτι, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι  και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 25’ λεπτά περίπου, μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική και γυαλιστερή ζύμη. Στρώνουμε τη ζύμη μέσα σε ένα μπολ, τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ σε έναν πάγκο και την πατάμε ώστε να ξεφουσκώσει.
Την ξαναστρώνουμε σε φόρμα ψησίματος και αλείφουμε με αυγό. Σκεπάζουμε με πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 3 ώρες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του μπριός, για περίπου 45’ λεπτά. Αποσύρουμε και τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσει.

 

Tip:

*Το μπριός είναι ιδανικό για αυγόφετες French toast, αυγά μπένετικτ.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER