Ψητό καμαμπέρ με τσάτνεϊ από μήλο και κάρι Ψητό καμαμπέρ με τσάτνεϊ από μήλο και κάρι

Ψητό καμαμπέρ με τσάτνεϊ από μήλο και κάρι

4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (4 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το ψητό καμαμπέρ

  • 250 γρ. καμαμπέρ, σε στρογγυλή μορφή
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 γρ. σκόρδο, σε φέτες
  • 1 γρ. θαλασσινό αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι

Για το τσάτνεϊ μήλο

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. κάρδαμο
  • 75 γρ. λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 35 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 50 γρ. λευκό ξύδι
  • 3 γρ. κάρι, σε σκόνη
  • 200 γρ. μήλο πράσινο, σε μικρά κομμάτια
  • 1 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. νερό
  • 50 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το ψητό καμαμπέρ

Σε πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε το τυρί και φροντίζουμε το σκεύος να έχει ελάχιστο κενό από το τυρί για να μη χάσουμε το λιώσιμο από τα πλαϊνά τοιχώματα του τυριού. Κόβουμε το σκόρδο σε μυτερές φέτες και με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού κάνουμε μικρές σχισμές στην επιφάνεια του τυριού βυθίζοντας μέσα το σκόρδο.

Περιχύνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και ψήνουμε στους 180°C για 12-14 λεπτά.

Για το τσάτνεϊ μήλο

Σε κρύα κατσαρόλα τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το κάρδαμο. Ιδρώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το μήλο, το σκόρδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μόλις καραμελώσει το μείγμα της κατσαρόλας σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι. Βράζουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το κάρι. Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε το νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το μήλο και να χυλώσει το μείγμα χωρίς να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Κρυώνουμε στο ψυγείο.

 

TIP: Φροντίζουμε όλο το μαγείρεμα του τσάτνεϊ να γίνει σε χαμηλή φωτιά για να ελέγχουμε τη ζάχαρη και το πήξιμο του μείγματος.

Για το ψητό καμαμπέρ

  • 250 γρ. καμαμπέρ, σε στρογγυλή μορφή
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 γρ. σκόρδο, σε φέτες
  • 1 γρ. θαλασσινό αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι

Για το τσάτνεϊ μήλο

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. κάρδαμο
  • 75 γρ. λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 35 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 50 γρ. λευκό ξύδι
  • 3 γρ. κάρι, σε σκόνη
  • 200 γρ. μήλο πράσινο, σε μικρά κομμάτια
  • 1 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. νερό
  • 50 γρ. βούτυρο

VIDEO DIRECTIONS

Για το ψητό καμαμπέρ

Σε πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε το τυρί και φροντίζουμε το σκεύος να έχει ελάχιστο κενό από το τυρί για να μη χάσουμε το λιώσιμο από τα πλαϊνά τοιχώματα του τυριού. Κόβουμε το σκόρδο σε μυτερές φέτες και με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού κάνουμε μικρές σχισμές στην επιφάνεια του τυριού βυθίζοντας μέσα το σκόρδο.

Περιχύνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και ψήνουμε στους 180°C για 12-14 λεπτά.

Για το τσάτνεϊ μήλο

Σε κρύα κατσαρόλα τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το κάρδαμο. Ιδρώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το μήλο, το σκόρδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μόλις καραμελώσει το μείγμα της κατσαρόλας σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι. Βράζουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το κάρι. Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε το νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το μήλο και να χυλώσει το μείγμα χωρίς να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Κρυώνουμε στο ψυγείο.

 

TIP: Φροντίζουμε όλο το μαγείρεμα του τσάτνεϊ να γίνει σε χαμηλή φωτιά για να ελέγχουμε τη ζάχαρη και το πήξιμο του μείγματος.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER