Μπακαλιάρος σε κουρκούτι με σαλάτα παντζάρι Μπακαλιάρος σε κουρκούτι με σαλάτα παντζάρι

Μπακαλιάρος σε κουρκούτι με σαλάτα παντζάρι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (3 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το τηγάνισμα του μπακαλιάρου

  • 800 γρ. μπακαλιάρος παστός, ξαρμυρισμένος και κομμένος σε κομμάτια των 200 γρ.
  • κουρκούτι 
  • 2.000 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι

  • 80 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 40 γρ. κορν φλάουρ  
  • 180 γρ. μπίρα
  • αλάτι

Για τη σαλάτα παντζάρι

  • 200 γρ. παντζάρι, βρασμένο και καθαρισμένο
  • 140 γρ. πορτοκάλι, κομμένο σε φιλέτα
  • 10 γρ. μουστάρδα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 γρ. μαραθόσπορος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το τηγάνισμα του μπακαλιάρου

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο, ώστε να μπορούν τα κομμάτια μπακαλιάρου να «κολυμπούν» με άνεση κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος. Φέρνουμε σε θερμοκρασία 170°C και διατηρούμε εκεί. Στο μεταξύ, στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα. Βουτάμε τα φιλέτα του ψαριού μέσα στο κουρκούτι και τα κρατάμε για λίγο στον αέρα, ώστε να στραγγίξουν το παραπανίσιο κουρκούτι. Τηγανίζουμε, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε προσεκτικά από το λάδι με μια κουτάλα αράχνη και τα κρατάμε για λίγο πάνω από την κατσαρόλα, ώστε να στραγγίξουν. Τα βάζουμε σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

Για το κουρκούτι

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σουρώνουμε σε σήτα και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε (όχι όμως για περισσότερο από 30 λεπτά).

Για τη σαλάτα παντζάρι

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το τηγάνισμα του μπακαλιάρου

  • 800 γρ. μπακαλιάρος παστός, ξαρμυρισμένος και κομμένος σε κομμάτια των 200 γρ.
  • κουρκούτι 
  • 2.000 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι

  • 80 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 40 γρ. κορν φλάουρ  
  • 180 γρ. μπίρα
  • αλάτι

Για τη σαλάτα παντζάρι

  • 200 γρ. παντζάρι, βρασμένο και καθαρισμένο
  • 140 γρ. πορτοκάλι, κομμένο σε φιλέτα
  • 10 γρ. μουστάρδα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 γρ. μαραθόσπορος

Για το τηγάνισμα του μπακαλιάρου

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο, ώστε να μπορούν τα κομμάτια μπακαλιάρου να «κολυμπούν» με άνεση κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος. Φέρνουμε σε θερμοκρασία 170°C και διατηρούμε εκεί. Στο μεταξύ, στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα. Βουτάμε τα φιλέτα του ψαριού μέσα στο κουρκούτι και τα κρατάμε για λίγο στον αέρα, ώστε να στραγγίξουν το παραπανίσιο κουρκούτι. Τηγανίζουμε, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε προσεκτικά από το λάδι με μια κουτάλα αράχνη και τα κρατάμε για λίγο πάνω από την κατσαρόλα, ώστε να στραγγίξουν. Τα βάζουμε σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

Για το κουρκούτι

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σουρώνουμε σε σήτα και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε (όχι όμως για περισσότερο από 30 λεπτά).

Για τη σαλάτα παντζάρι

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER