Σπανακόρυζο με ντομάτα Σπανακόρυζο με ντομάτα

Σπανακόρυζο με ντομάτα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 35 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (96 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το σπανακόρυζο

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ρύζι parboiled
  • 60 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 700 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500 γρ. νερό
  • 1.000 γρ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 100 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. άνηθος
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 10  γρ. αλάτι
  • ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σπανακόρυζο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα 50γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς χρυσάφι χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το ρύζι, τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα και αλατίζουμε. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.

 

Ρίχνουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι ο όγκος του να μειωθεί αρκετά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
 

Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και διορθώνουμε τη γεύση με ζάχαρη και αλάτι εάν χρειάζεται.

Για το σπανακόρυζο

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ρύζι parboiled
  • 60 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 700 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500 γρ. νερό
  • 1.000 γρ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 100 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. άνηθος
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 10  γρ. αλάτι
  • ζάχαρη

Για το σπανακόρυζο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα 50γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς χρυσάφι χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το ρύζι, τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα και αλατίζουμε. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.

 

Ρίχνουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι ο όγκος του να μειωθεί αρκετά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
 

Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και διορθώνουμε τη γεύση με ζάχαρη και αλάτι εάν χρειάζεται.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER