
Για το σπανακόρυζο
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς χρυσάφι χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη και αλατίζουμε. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
Ρίχνουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι ο όγκος του να μειωθεί αρκετά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και τον άνηθο.
Σχόλια