Λιγκουίνι με σολομό, σπαράγγια και λεμόνι Λιγκουίνι με σολομό, σπαράγγια και λεμόνι

Λιγκουίνι με σολομό, σπαράγγια και λεμόνι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. σολομός, σε μέτρια καρέ
  • 50 γρ. σπαράγγια, πράσινα, σε μικρά κομμάτια
  • 20 γρ. κρεμμύδι, φρέσκο, σε φέτες
  • 20 γρ. κρασί λευκό
  • 220 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 25 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψητή, σε ζουλιέν
  • 10 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 50 γρ. βούτυρο, παγωμένο, σε κύβους
  • χυμός λεμονιού
  • 80 γρ. καπνιστός σολομός, σε μικρά καρέ
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες (πράσινο μέρος)
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό, για 3 με 4 λεπτά περίπου. 

Παράλληλα αλατίζουμε ελαφρώς το σολομό. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σολομό. 

Αποσύρουμε το σολομό από το τηγάνι και πετάμε τα λίπη από το τηγάνι.

Προσθέτουμε φρέσκο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα σπαράγγια. 

Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα ¾ του κρασιού και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και τις πιπεριές. Αλατίζουμε.

Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι.

Σουρώνουμε τα λιγκουίνι και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι, μαζί με το βούτυρο. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. 

Προσθέτουμε τα 2 είδη σολομού, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού και λίγο χυμό λεμονιού και ομογενοποιούμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Για το πιάτο

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. σολομός, σε μέτρια καρέ
  • 50 γρ. σπαράγγια, πράσινα, σε μικρά κομμάτια
  • 20 γρ. κρεμμύδι, φρέσκο, σε φέτες
  • 20 γρ. κρασί λευκό
  • 220 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 25 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψητή, σε ζουλιέν
  • 10 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 50 γρ. βούτυρο, παγωμένο, σε κύβους
  • χυμός λεμονιού
  • 80 γρ. καπνιστός σολομός, σε μικρά καρέ
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες (πράσινο μέρος)
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό, για 3 με 4 λεπτά περίπου. 

Παράλληλα αλατίζουμε ελαφρώς το σολομό. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σολομό. 

Αποσύρουμε το σολομό από το τηγάνι και πετάμε τα λίπη από το τηγάνι.

Προσθέτουμε φρέσκο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα σπαράγγια. 

Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα ¾ του κρασιού και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και τις πιπεριές. Αλατίζουμε.

Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι.

Σουρώνουμε τα λιγκουίνι και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι, μαζί με το βούτυρο. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. 

Προσθέτουμε τα 2 είδη σολομού, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού και λίγο χυμό λεμονιού και ομογενοποιούμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER