Κουσκούς με αμύγδαλο Κουσκούς με αμύγδαλο

Κουσκούς με αμύγδαλο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (13 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κουσκούς

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 250 γρ. κουσκούς
  • 50 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο, χοντροκομμένο
  • 40 γρ. ντομάτα φρέσκια, κονκασέ
  • 10 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κουσκούς

Τοποθετούμε το κουσκούς σ' ένα μπολ. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατίζουμε και φέρνουμε σε βρασμό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό μέσα στο κουσκούς. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη, για 10-15 λεπτά.

Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά μ' ένα πιρούνι, για να το αφρατέψουμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το κουσκούς

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 250 γρ. κουσκούς
  • 50 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο, χοντροκομμένο
  • 40 γρ. ντομάτα φρέσκια, κονκασέ
  • 10 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το κουσκούς

Τοποθετούμε το κουσκούς σ' ένα μπολ. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατίζουμε και φέρνουμε σε βρασμό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό μέσα στο κουσκούς. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη, για 10-15 λεπτά.

Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά μ' ένα πιρούνι, για να το αφρατέψουμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner