ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Ο καρπός της αμυγδαλιάς, αφού αφαιρεθεί το σκληρό περικάρπιο. Τα αμύγδαλα έχουν πλούσια γεύση και είναι πολύ θρεπτικά. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και περιέχουν 86% ακόρεστα λιπαρά (65% μονοακόρεστα και 21% πολυακόρεστα). Αποτελούν βασικό συστατικό των κουραμπιέδων και των αμυγδαλωτών. Από το αιθέριο έλαιο του πικραμύγδαλου γίνεται το ποτό αμαρέτο. Η πάστα αμυγδάλου και η πούδρα αμυγδάλου χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική.

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη φιλοσοφία του βραβευμένου εστιατορίου "Ψωμί & Αλάτι", στο οποίο είναι σεφ και συνιδιοκτήτης. 
Επισκεφθείτε μας στο Εστιατόριο Ψωμί & Αλάτι
Μάθετε περισσότερα
Copyright © 2012 - 2014 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης