Σπαγγέτι με πέστο, κοτόπουλο σοτέ και ψητά ντοματίνια Σπαγγέτι με πέστο, κοτόπουλο σοτέ και ψητά ντοματίνια

Σπαγγέτι με πέστο, κοτόπουλο σοτέ και ψητά ντοματίνια

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.3 (33 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 100 γρ. νερό, απ' το βράσιμο των ζυμαρικού
  • ντοματίνια ψητά
  • σάλτσα πέστο βασιλικού
  • αλάτι

Για τα ψητά ντοματίνια

  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • θυμάρι, κλωνάρια
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε καλά αλατισμένο νερό στο βαθμό της αρεσκείας μας. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό.

Σ' ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο (αφού πρώτα το έχουμε αλατίσει), μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Προσθέτουμε το νερό απ’ τα ζυμαρικά και το πέστο και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα ψητά ντοματίνια και τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε και σερβίρουμε.

Για τα ψητά ντοματίνια

Κόβουμε  τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σ' ένα μπόλ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.

Αλατίζουμε και στρώνουμε τα ντοματίνια σ' ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους.

Ρίχνουμε το θυμάρι και το σκόρδο πάνω απ' τα ντοματίνια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 140 C, μέχρι να χάσουν τα υγρά τους, για περίπου 40 λεπτά με 1 ώρα.

Τα διατηρούμε στο ψυγείο, μέσα σε ελαιόλαδο.

Για το πιάτο

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 100 γρ. νερό, απ' το βράσιμο των ζυμαρικού
  • ντοματίνια ψητά
  • σάλτσα πέστο βασιλικού
  • αλάτι

Για τα ψητά ντοματίνια

  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • θυμάρι, κλωνάρια
  • αλάτι

Για το πιάτο

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε καλά αλατισμένο νερό στο βαθμό της αρεσκείας μας. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό.

Σ' ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο (αφού πρώτα το έχουμε αλατίσει), μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Προσθέτουμε το νερό απ’ τα ζυμαρικά και το πέστο και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα ψητά ντοματίνια και τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε και σερβίρουμε.

Για τα ψητά ντοματίνια

Κόβουμε  τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σ' ένα μπόλ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.

Αλατίζουμε και στρώνουμε τα ντοματίνια σ' ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους.

Ρίχνουμε το θυμάρι και το σκόρδο πάνω απ' τα ντοματίνια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 140 C, μέχρι να χάσουν τα υγρά τους, για περίπου 40 λεπτά με 1 ώρα.

Τα διατηρούμε στο ψυγείο, μέσα σε ελαιόλαδο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER